counter

5+1 μαθήματα ομορφιάς που πήρα από τη Lady Gaga…

5+1 μαθήματα ομορφιάς που πήρα από τη Lady Gaga…
5+1 μαθήματα ομορφιάς που πήρα από τη Lady Gaga…

Η Stefani Joanne Angelina Germanotta ή αλλιώς Lady Gaga δεν είναι το κλασσικό πρότυπο αμερικανικής ομορφιάς ή καλύτερα ιταλικής –βάσει της καταγωγής των γονιών-, παρόλα αυτά είναι μια γυναίκα του 2019 που θα μείνει στην ιστορία έχοντας αφήσει το δικό της στίγμα στο κόσμο της ομορφιάς και στη παγκόσμια κοινότητα.

1.            Υπήρξε η μεγαλύτερη υπέρμαχος της διαφορετικότητας. Υιοθετώντας ακραίες στιλιστικές επιλογές και τραγουδώντας για να δώσει δύναμη και θάρρος σε όσους η κοινωνία θεωρεί διαφορετικούς, διέδωσε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης που αγκάλιαζε όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο. Θέλησε να δώσει φωνή στους ανθρώπους που όλοι εμείς απομακρύναμε από τον μικρόκοσμο μας ηθελημένα ή όχι, κάνοντας τους να αισθάνονται αποδεχτοί.

2.            Χρησιμοποίησε το μακιγιάζ με τους εναλλακτικότερους τρόπους, ενώ τόλμησε να φωτογραφηθεί χωρίς ίχνος μακιγιάζ σε εξώφυλλο περιοδικού κάτω από την «ομπρέλα» του όρου ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ. Δίδαξε στις γυναίκες μια διαφορετική προσέγγιση για το πως πρέπει να βλέπουν τον εαυτό τους στο καθρέφτη και το πόσο σοβαρά πρέπει να παίρνουν τις ατέλειες τους.

3.            Είναι μια καλλιτέχνης που έχει ακούσει τα πιο κακεντρεχή σχόλια για τη δουλειά της, την προσωπικότητα ακόμα και την εμφάνιση της. Έχει κριθεί πολύ σκληρά αλλά πάντα αντιμετώπιζε τους πολέμιους της με ευγένεια και σεβασμό. Έκλεινε τα αυτιά της, σήκωνε άμυνες και συνέχισε τη δουλειά της, όπως το ένστικτο και το ταλέντο της πρόσταζαν.

4.            Υποστήριζε πάντα και επικροτούσε τις γυναίκες καλλιτέχνες και συναδέλφους της, διαψεύδοντας ότι μόνο πατώντας επί πτωμάτων, μπορείς να κάνεις τέτοιου μεγέθους καριέρα. Έκανε  δυνατές συνεργασίες, ακόμα και με τη Beyonce. Δεν άφησε τον ανταγωνισμό να την δηλητηριάσει και αντιμετώπιζε τους συναδέλφους της με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

5.            Δούλεψε πολύ, ίσως πάρα πολύ. Αν παρακολουθήσεις στενά την καριέρα της, η Lady Gaga εξελίσσεται συνεχώς, χωρίς να μένει στάσιμη. Κάθε album της είχε ένα διαφορετικό concept να επιδείξει, έστηνε μια διαφορετική persona και έμπαινε 100% μέσα σε αυτή. Αν πιστεύεις όλα αυτά είναι απόρροια της καλλιτεχνικής της τρέλας, θα σε διαψεύσουμε, είναι προϊόντα οξυδέρκειας, ιδανικού προσωπικού marketing και σκληρής δουλειάς.

6.            Φέτος, ακόμα και οι χειρότεροι επικριτές της, έχουν αναγνωρίσει το ταλέντο της μετά την επιτυχία του “A Star is Born” και τα σχόλια που λαμβάνει είναι στην πλειοψηφία τους θετικά. Εκείνη, όμως, δεν άλλαξε καθόλου εξακολουθεί να είναι η καλλιτέχνης που δεν μπορείς να κατανοήσεις πλήρως, όμως μπορείς να αντιληφθείς την αυθεντικότητα της και το αστείρευτο ταλέντο της.

 

Το πόσο όμορφος είναι κάποιος δεν έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά του, την επιλογή μακιγιάζ και την εφαρμογή κρέμας. Ναι, όλα τα παραπάνω βοηθούν να αναδείξεις την εξωτερική σου ομορφιά. Μπορούν να σου πάρουν το νεσεσέρ, να προσπαθήσουν να «κλέψουν» το χαμόγελο  ή την ιδέα σου αλλά δεν μπορούν να πάρουν αυτό που κρύβεις μέσα σου : τη Δύναμη, τη Γνώση, το Ταλέντο, την Ευγένεια και αυτά σε κάνουν πραγματικά όμορφη.

photo: startraks/visualhellas

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR