counter

Ο απολογισμός του debate

Ο απολογισμός του debate
Ο απολογισμός του debate

Χωρίς εκπλήξεις, εντάσεις ή «νέα» πραγματοποιήθηκε η χθεσινοβραδινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, η οποία έγινε μετά από έξι χρόνια. Τα πυρά που ανταλλάσσουν τις τελευταίες εβδομάδες οι κκ Τσίπρας και Μεϊμαράκης συνεχίστηκαν να εκτοξεύονται και κατά τη χθεσινή βραδιά, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στο μεταξύ τους debate που θα γίνει τη Δευτέρα, οι όροι του οποίου δεν έχουν ακόμα συμφωνηθεί.

Οι υπόλοιποι πέντε πολιτικοί αρχηγοί έπαιξαν ο καθένας το ρόλο του «καταλύτη» στη μετεκλογική περίοδο. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι κκ Κουτσούμπας και Λαφαζάνης, οι οποίοι αμφότεροι διαχώρισαν τις μεταξύ τους θέσεις.

Στο επίκεντρο των ερωτήσεων βρέθηκε το ζήτημα του νέου μνημονίου, με τους περισσότερους από τους αρχηγούς να απαντούν κάνοντας απολογισμό της παρελθούσης περιόδου και θέτοντας «στόχους» για το μέλλον, με παράλληλες αλληλοκατηγορίες. Το δεύτερο πεδίο ερωτήσεων ήταν αυτό για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αμυντικός έναντι στις επικρίσεις που δέχεται και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης φρόντισε να υπογραμμίσει τα σημεία για τα οποία δέχεται τις επιθέσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την άρνησή του για μετεκλογική συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία, σε αντιδιαστολή με την πρόθεση του ίδιου του προέδρου της ΝΔ για συζήτηση, την οποία μάλιστα προτίθεται να ξεκινήσει και από σήμερα.

«Έχεις χρόνο αύριο να περάσω από την Κουμουνδούρου» είπε απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα ο κ.Μεϊμαράκης.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αμυντικός έναντι των επικρίσεων που δέχεται, όχι μόνο από το σύνολο των άλλων κομμάτων, με εξαίρεση φυσικά τους ΑΝΕΛ, ή και τους πρώην συντρόφους του που δημιούργησαν τη Λαϊκή Ενότητα, αλλά και εξαιτίας της απόστασης που χωρίζει τον πολιτικό του λόγο πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου και την κυβερνητική πρακτική του.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τη σειρά του, επέμεινε και πάλι να τονίζει το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει συνεργασίες με τους εκπροσώπους του παλιού κομματικού συστήματος. «Είναι ευκαιρία να ξεμπερδέψουμε με το παλιό», σημείωσε επαναλαμβάνοντας το προεκλογικό του σύνθημα.

Από τους άξονες της μέχρι τώρα προεκλογικής τους εκστρατείας δεν ξέφυγαν ούτε οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, τα βέλη κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή της πολιτικής του και η δυσαρέσκειά του για τα σχόλια που γίνονται στο πρόσωπό του, ήταν οι διατυπώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε συχνές αναφορές τόσο στα πρόσωπα που συνθέτουν τα ψηφοδέλτια του κινήματός του, όσο και στις προτάσεις του, τις οποίες ελάχιστα ανέφερε παραπέμποντας στον ιστότοπό του, λόγω περιορισμένου χρόνου.

Ο γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι «όλοι σε αυτό το τραπέζι» έχουν συμμετάσχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας και η πλειονότητα αυτών έχει ψηφίσει μνημόνια.

Την αντιπαράθεσή του με την Νέα Δημοκρατία συνέχισε ο Πάνος Καμμένος, με τις επιθέσεις να παίρνουν προσωπικό χαρακτήρα σε βάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, μέχρις ότου ξέσπασε η μεταξύ τους λογομαχία, η οποία παρά τα κλειστά μικρόφωνα προκάλεσε ένταση στο στούντιο, δυσκολεύοντας την τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την πλευρά της, υπογράμμισε το ρόλο του καταλύτη στη φιλοευρωπαϊκή πορεία της χώρας, σημειώνοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) έχει ενισχυθεί και θα αποτελέσει την τρίτη ισχύ της 20ης Σεπτεμβρίου.

Πηγή: antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR