counter

To top 3 για να φτάσουμε αβλαβείς μέχρι τα μέσα Ιουνίου

To top 3 για να φτάσουμε αβλαβείς μέχρι τα μέσα Ιουνίου
To top 3 για να φτάσουμε αβλαβείς μέχρι τα μέσα Ιουνίου

Ναταλία Γερμανού

Με τον Ερμή ανάδρομο πάνω απ τα κεφάλια μας, μη σας φαίνεται παράξενο που αισθανόμαστε έτοιμοι να εκραγούμε σαν χύτρες ταχύτητας ! Λίγο ο ψυχασθενής καιρός, λίγο οι καθυστερήσεις, οι αναβολές, οι δουλειές που χαλάνε, τα ραντεβού που ακυρώνονται... Ε, νεύρα είναι αυτά, σπάνε!

Έχοντας γίνει λοιπόν άξια μαθήτρια του Πανόπουλου και της Παγιατάκη και της Πατέρα με τόσους ανάδρομους και εκλείψεις που έχω φάει στο δόξα πατρί, σας έχω το top 3 για να φτάσουμε (σχεδόν) αβλαβείς στα μέσα Ιουνίου :

1. Ψυχραιμία

2. Υπομονή

3. Κι άλλη ψυχραιμία 

Καλό τριήμερο αγάπες μου! :-)

Ναταλία 

 Το πρόβλημα της Μ

Καλησπέρα. Είμαι 22  χρόνων και σπουδάζω-κάνω τη διπλωματική μου στη Νομική σχολή Αθηνών. Η ερώτησή μου είναι στον τομέα σχέσεις-ερωτικές-. Είχα μια προηγούμενη σχέση που τελείωσε πριν σχεδόν ένα χρόνο με κοινή απόφαση. πέρασα μια φάση που απλά ήθελα να είμαι μόνη μου και μου άρεσε πολύ. Έτυχε να γνωρίσω ένα παιδί  με το οποίο μένουμε σε διαφορετικές πόλεις  - και αρχικά μου περνούσαν κάποιες ερωτικές σκέψεις- εικόνες σχετικά με αυτόν αλλά δεν εξέφρασα κάτι ποτέ. Απ' όταν αυτός άρχισε να μου εκδηλώνει το ερωτικό του ενδιαφέρον και να τον γνωρίζω καλύτερα άρχισα να εντοπίζω τα αρνητικά στοιχεία πάνω του που η αλήθεια είναι ότι τώρα τα βλέπω πολλά. Το περίεργο είναι ότι αυτό κυρίως το εντοπίζω στην εμφάνιση αλλά και στον χαρακτήρα! Δηλαδή όταν τον βλέπω εντοπίζω στα αρνητικά σημεία πάνω του… όταν χώρισα είχα βάλει στόχο η επόμενη μου σχέση να είναι με έναν άνθρωπο που πέραν όλων των άλλων να μου αρέσει "μορφολογικά" πλήρως. Δηλ. να είναι αντικειμενικά "ωραίος". Το θέμα είναι ότι το συγκεκριμένο παιδί σε κάποια φάση μπορούσα να το δω ερωτικά, τώρα δεν ξέρω!! Από ην άλλη με έχει πιάσει μια επιθυμία να κάνω σχέση αλλά θέλω να βρω κάποιον που να πω ουαου. Έτσι όμως μένω μόνη… και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό. Νιώθω πως έχω ανάγκη να μπω σε μια σχέση.

Η απάντηση της Ναταλίας


Στα 22 σου κοριτσάκι μου, ό,τι και να κάνεις (σχεδόν όλα) σου συγχωρείται.

Είναι παιχνίδια εμπειριών, αρκεί τον έλεγχο να τον κρατάς σφιχτά, να μη σου φύγει. 

Αν εντοπίζεις τόσα αρνητικά στοιχεία στον υποψήφιο αγαπημένο σου, άστον να πάει στην ευχή του Θεού. Εσύ θα τον αλλάξεις; Αφού δεν τον θέλεις ουσιαστικά, το καταλαβαίνω απο αυτά που γράφεις. Μην πιέζεις τον εαυτό σου να ερωτευτεί. Και τώρα που είσαι ακόμα μικρή, απόφυγε τη νάρκη "δεν μπορώ να ‘μαι μόνη μου, ας κάνω μια σχέση και βλέπουμε".

Εννοείται πως μπορείς να γνωρίζεις και να "δοκιμάζεις" (με την καλή έννοια) ανθρώπους.

Αλλά δεν φαντάζεσαι πόσο καλύτερη είναι η μοναξιά (εγώ τη λέω ελευθερία) απ το να σαι με κάποιον που δεν σου κάνει. 

Φριχτα ψυχοφθόρο και βαρετό!

Θα πλήξεις χειρότερα με κάποιον που δεν θέλεις ΠΟΛΥ παρά μόνη σου.

Πίστεψέ με!

To πρόβλημα της Κ

Λοιπόν, βρίσκομαι εδώ και 2 χρόνια  σε σχέση με ένα παιδί. Τον αγαπάω πάρα πολύ κι αυτός επίσης. Μάλιστα, έχοντας μιλήσει για το παρελθόν μας, αυτός μου έχει πει πως πρώτη φορά αισθάνεται έτσι τόσο έντονα για μία κοπέλα. Το θέμα είναι πως η οικογένειά του έχει σοβαρό πρόβλημα (θέμα υγείας που τους κοστιζει οικονομικά) και είναι ο μοναδικός "γερός"-υγιής που μπορεί να βοηθήσει. Αυτό μου το είχε πει από την πρώτη στιγμή της σχέσης μας. Γενικά, δεν είμαι άτομο που θέλει δωράκια και υλικά αγαθά για να μου δείξει ο άλλος την αγάπη του, ωστόσο πολλές φορές νιώθω πως με αμελεί .Έχει κλειστεί στο πρόβλημά του, με αποτέλεσμα να μην έχει πάντα καλή ψυχολογία, να μην βγαίνει έξω ούτε με φίλους του και να μην έχει γενικά όρεξη. Αυτό έγινε πιο έντονο τους τελευταίους μήνες. Δηλαδή δεν είναι ότι τον βλέπω πως διασκεδάζει και με παραμελεί εμένα. Δουλεύει πάρα πολλές ώρες, παίρνει ελάχιστα λεφτά, προσπαθεί να βοηθήσει την οικογένειά του. Εγώ από την άλλη (προσπαθώ) να κάνω υπομονή, αλλά κάποιες φορές ξεσπάω. Τσακωνόμαστε, το αναγνωρίζει πως με παραμελεί, αλλά μου λέει πως μετά τη δουλειά πηγαίνει σπίτι και τα σκέφτεται συνέχεια και συνέχεια, σκάει και δεν έχει όρεξη για τίποτα μετά. Κι εγώ δεν έχω πολλά λεφτά, βέβαια θα μου πεις, δεν έχω να φροντίζω για ολόκληρη την οικογένειά μου. Ωστόσο μια στο τόσο θέλω να πάμε μια εκδρομή ή να μου στείλει έστω ένα μήνυμα  για να δείξει πως με σκέφτεται. Παίζει ρόλο και το γεγονός ότι για το καλοκαίρι είμαστε ο καθένας στην πόλη του. Ζούμε αρκετά μακριά . Και αυτό το καλοκαίρι όπως καταλαβαίνεται θα το περάσουμε χωριστά. Χωρίς κοινές διακοπές.

Με λίγα λόγια, για να μην σε ζαλίζω: τον αγαπάω πάρα πολύ και δεν θέλω να χωρίσουμε. Ωστόσο, αν και ξέρω πως με αγαπάει 99%,εγώ εισπράττω το 40% της αγάπης του, καθώς είναι τρελαμένος με το πρόβλημά του και δεν έχει κουράγιο/όρεξη για οτιδήποτε άλλο .Όταν του τα ψέλνω, μου λέει πως έχω δίκιο και με παρακαλεί να μην τον φορτώνω και με άλλη στεναχώρια από αυτές που ήδη έχει. Όταν το λέει αυτό μου ραγίζει την καρδιά.

Δεν θέλω να είμαι η σκύλα που θα τον χωρίσει σε μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής του. Από τη μια ξέρω πως πρέπει να κοιτάξω τον εαυτό μου. Από την άλλη νιώθω σαν ένα κακομαθημένο παιδί ή μία κακιά .Και δεν είμαι. Σε παρακαλώ,πες μου τη γνώμη σου.

(Είμαστε 27 χρονών. Δεν είμαστε να πεις πιτσιρίκια να κάνουμε χαζομαρούλες. Υποτίθεται πως βλέπουμε τώρα πιο σοβαρά τα πράγματα και, γιατί όχι, ένα κοινό μέλλον.)

Συγγνώμη για το μακροσκελές γράμμα.

Η απάντηση της Ναταλίας

Τον αγαπάς πάρα πολύ. Και αυτός επίσης. Κράτησέ το αυτό φιλενάδα, είναι πολύτιμο.

Αν ήσουν εσύ στη θέση του, αν είχες εσύ οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα δεν θα θελες να σου σταθεί βράχος ο άνθρωπός σου ;

Κάντο λοιπόν. Δεν σε παραμελεί για κάποια άλλη ούτε για να βγαίνει με τους φίλους του.

Τραβάει ζόρι, το βλέπεις. Μην του διπλασιάζεις το πρόβλημα, εσύ πρέπει να σαι το λιμάνι του κι η δύναμή του.

Αν νιώθεις ότι αυτό σε νευριάζει ή σου στερεί πράγματα και στιγμές χαράς, σεβαστό.

Είναι δικαίωμά σου να βάζεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα. Υγιές. Αλλά όχι απόδειξη του πόσο πολύ τον αγαπάς... Όπως μου γράφεις.

Στάσου δίπλα του τώρα που σε χρειάζεται ακόμα πιο πολύ. Νομίζω πως μόνο καλό θα βγει απ αυτό. Και σας το εύχομαι!

Το πρόβλημα της Π

Αγαπητή μου Ναταλία. Έχω βασανιστεί πολύ γι αυτό το θέμα και δεν το συζητώ πια με τις φίλες μου, πιστεύουν ότι το έχω ξεχάσει. Αλλά φυσικά και όχι. Γνώρισα τον Δημήτρη μέσω facebook. Εγώ τότε ζούσα Κοζάνη κι εκείνος Aθηνα. Μιλούσαμε συνέχεια στα μηνύματα, συνέχεια όμως όλη μέρα. Ήξερα ότι είχε κοπέλα, μου το είχε πει.  Μιλούσαμε τύπου φιλικά αλλά όλη μέρα. Τον σκεπτόμουν φυσικά συνεχώς. Μερικούς μήνες μετά έτυχε να έρθω για δουλειά κι εγώ στην Αθήνα και φυσικά ήμασταν συνέχεια μαζί. Βγαίναμε, μου είχε γνωρίσει τους φίλους του, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ όμως μεταξύ μας. Ούτε φιλι ούτε τίποτα. Και είχε χωρίσει με την κοπέλα του, κάτι που δεν μου είπε ευθέως αλλά το έμαθα από την κολλητή του που είχα γνωριστεί και κάναμε παρέα. Ήξερα και τον κολλητό του και τις αδελφές του γιατι είναι όλοι από Αθήνα και είχαμε κανει σχεςεις. Τελος παντων αυτος είναι Καρκίνος, καταλαβαίνεις πιο ντροπαλός και κλειστός πεθαίνεις! Εγώ καλή είμαι αλλά με όχι και τόση αυτοπεποίθηση. 

Μέχρι που άρχισε να χάνεται, να μην με παίρνει τλφ, να μην βγαίνουμε. Έμαθα ότι ειχε κοπελα. Μετά ηρθε κι άλλο χτύπημα, εφυγε σε άλλη πόλη για δουλειά και είναι εκει μεχρι και σημερα. Εγώ τον ειχα παρει τηλέφωνα, δεν το σήκωνε, δεν απαντούσε σε μηνύματα, ήταν σαν νεκρός. Δεν θέλω να εθελοτυφλώ, αλλά εσύ τι θα έκανες ρε Ναταλία; Έπρεπε να κάνω βήμα; Τι να κάνω τώρα; Οι φίλες μου μου είπαν να πάω να τον βρω αλλά δεν τολμώ. Έρχεται σπάνια Αθήνα αλλά θα με παρει; Μονο αν βρεθούμε τυχαία που και πάλι τρέμω για το πώς θα μου φερθεί.

Η απάντηση της Ναταλίας

Αυτό το Facebook πια! Οσα σπίτια "ανοίγει" άλλα τόσα κλείνει :-)

Το γεγονός ότι ειναι Καρκίνος στο ζώδιο σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι ντροπαλός και ευαίσθητος και όλα αυτα τα συμπαθητικά, άστο αυτό δεν θα το σχολιάσω.

Θα σταθώ μόνο στο γεγονός ότι σκέφτεσαι να χαλάσεις πολύτιμα λεφτά για να πας να κάνεις ΕΚΠΛΗΞΗ σε ποιόν βρε καρδούλα μου; Σε κάποιον που σε φλέρταρε στο Facebook ενω είχε δεσμό (καλά δεν εκπλήσσομαι, οι 8 στους 10 αυτό κάνουν) και μετά σε τάραξε στο σκωτσέζικο ντους; Μια κρυο μια ζεστό; Μια σε θέλει μια όχι; Μια χωρίζει μια βρίσκει άλλη;

Ε όχι δεν θα γίνουμε και μαζοχίστριες για χάρη του!

Να ταν ο έρωτας της ζωής σου, θα σε έστελνα και στην Ινδονησία να πας να τον βρείς. Με την ευχή μου!

Αλλά εδω φοβάμαι οτι δεν έχεις αρκετά δείγματα ενδιαφέροντος απ αυτόν για να ξεσπιτώνεσαι χωρίς λόγο. Λίγες οι πιθανότητες να πάρεις χαρά απο την "εκπληξη" που θα του κάνεις και πολλες να γυρίσεις πιο απογοητευμένη. Μείνε εκεί που είσαι και άσε το Σύμπαν να κάνει τη δουλειά του. Οι άντρες είναι σαν τα λεωφορεία της γραμμής, υπάρχει πάντα ένα επόμενο που έρχεται.

Περιμένω τα mail σας στο: natalia@daphne.gr

Ναταλία.

Ιnfo: Την Ναταλία Γερμανού την απολαμβάνετε καθημερινά στο Sfera 102,2 μέσα από την ραδιοφωνική της εκπομπή με τον Βασίλη Δρυμούση, Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00 -20:00 και στην εκπομπή "Μη χανόμαστε" στο κανάλι "Ε" κάθε Σάββατο στις 23:00.

Μπορείτε να τη βρείτε στο: twitter.com/nataliagermanou και στο Instagram: natalia_germanoy






 


FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR