counter

Πιο αδύνατη με τα φρούτα του καλοκαιριού

Πιο αδύνατη με τα φρούτα του καλοκαιριού
Πιο αδύνατη με τα φρούτα του καλοκαιριού

Γυναίκα

Κάτι που το καλοκαίρι είναι γεμάτο πεντανόστιμα φρούτα, κάτι οι υψηλές θερμοκρασίες που μας κάνουν να τ’ αναζητάμε, τώρα γίνεται πιο εύκολο από ποτέ να προσπαθήσουμε να χάσουμε βάρος, και υγιεινά, και απολαυστικά. Κι αυτό γιατί έχουν χαμηλή θερμιδική αξία, μηδενική περιεκτικότητα σε λίπος και χοληστερόλη, και είναι πλούσια σε νερό, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

Ακόμα κι αν έχεις αμφιβολίες για κάποια όπως το καρπούζι και το πεπόνι (τα οποία είναι παρεξηγημένα φρούτα επειδή έχουν γλυκιά γεύση, άρα πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι παχαίνουν), η αλήθεια είναι πως μπορείς να είσαι ήσυχη γιατί έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό κι έτσι προσδίδουν ελάχιστες θερμίδες. Ακολούθησε λοιπόν μια ισορροπημένη διατροφή και απόλαυσε τα φρούτα του καλοκαίριου χωρίς ενοχές γιατί σου κάνουν καλό!


Το top 5 των καλοκαιρινών φρούτων για λιγότερα κιλά

Σταφύλια

Είναι πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο και φώσφορο. Οι ουσίες αυτές συμβάλλουν στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου και την αύξηση του βαθμού αφομοίωσης των βιταμινών. Επίσης, περιέχουν φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αποβολή τοξινών που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους.  

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.formamag.gr/food-diet/item/628-adinati-frouta-kalokairiou

Της Εύας Καφετζή, Bsc, κλινικής διαιτολόγου-διατροφολόγου, επιστημονικής διευθύντριας του Κέντρου Απίσχνανσις-Λόγω Διατροφής Πτολεμαΐδας, αναπληρώτριας υπεύθυνης Β. Ελλάδας Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, kafetzi@logodiatrofis.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR