counter

Οι λάθος λόγοι για να κάνεις σεξ!

Οι λάθος λόγοι για να κάνεις σεξ!
Οι λάθος λόγοι για να κάνεις σεξ!

Οι λάθος λόγοι για να κάνεις σεξ

Όλοι ξέρουμε –άσχετα με το πόσο συχνά το παραδεχόμαστε- ότι το σεξ αποτελεί μέσο δύναμης. Ένα μυστικό όπλο με το οποίο κάποιος μπορεί να αποκτήσει τα ηνία της εξουσίας σε μια σχέση. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα βγει και κερδισμένος! Μάθε ποια είναι τα πέντε σημάδια που δείχνουν ότι πιθανόν να χρησιμοποιείς κι εσύ το σεξ σαν μέσο χειρισμού! 

 

Η τάση να χρησιμοποιεί ο ένας από τους δύο -ή και οι δύο- το σεξ χειριστικά είναι μια συχνή «επιπλοκή» στη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών. Το να αποκτάς εξάλλου τον έλεγχο του σεξ (ελέγχοντας το πότε, το πόσο, ακόμα και το πώς) είναι ένας τρόπος για να ελέγξεις τον άλλον. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, εκείνος που θέλει λιγότερο σεξ είναι κι εκείνος που συνήθως αποκτά τον έλεγχο της σεξουαλικής ζωής απέναντι σε εκείνον που θέλει περισσότερο.

Αν και οι γυναίκες κατηγορούνται ότι είναι αυτές που μπορεί να χρησιμοποιούν το σεξ χειριστικά, δεν αποκλείονται και οι άντρες από το παιχνίδι. Όταν όμως κάτι τέτοιο ισχύει στη σχέση του ζευγαριού, τότε το σεξ χάνει το νόημά του, το οποίο είναι να έρθουν οι δύο σύντροφοι πιο κοντά και να εμπιστευτούν περισσότερο ο ένας τον άλλον. Ποιες είναι όμως οι πιο συνηθισμένες περιπτώσεις στις οποίες το σεξ χρησιμοποιείται ως μέσο χειρισμού;

 

Έπειτα από καβγά

Στις περισσότερες από εμάς έχει τύχει μετά από έναν έντονο καβγά με τον αγαπημένο μας να ακολουθούν στιγμές πάθους. Σε αυτή την περίπτωση το σεξ χρησιμοποιείται ως μέσο συμφιλίωσης. Όταν όμως αυτό γίνεται συστηματικά, πιθανόν να υποκρύπτεται κάποια αδυναμία στη σχέση.


Η παγίδα: Το πρόβλημα που αποτελεί την αιτία του διαπληκτισμού μένει συνήθως άλυτο, αφού οι δύο σύντροφοι συνήθως καταφεύγουν στο σεξ για να κατευνάσουν τα πνεύματα επειδή υστερούν στο κομμάτι της επικοινωνίας. Η αποκατάσταση των σχέσεων γίνεται μεν γρήγορα, αλλά δεν είναι ουσιαστική.

 

Αποχή για διαμαρτυρία

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μια γυναίκα μπορεί να λέει «όχι» στο σεξ. Ένας από αυτούς είναι όταν δεν ικανοποιούνται οι συναισθηματικές της ανάγκες ή είναι γενικά δυσαρεστημένη από τη σχέση με το σύντροφό της.


Η παγίδα: Τις περισσότερες φορές δεν είναι ξεκάθαρο στον άντρα ποιο είναι το πρόβλημα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούνται δικαιολογίες όπως: «Έχω πονοκέφαλο» ή «Είμαι κουρασμένη, αγχωμένη, στενοχωρημένη» κ.λπ. Έτσι, το ζευγάρι τελικά απομακρύνεται λόγω της σεξουαλικής ψυχρότητας που εδραιώνεται χωρίς να έχει διαλευκανθεί ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα μεταξύ τους.

 

Ως τιμωρία

Σε αυτή την περίπτωση, που είναι πολύ συχνή ειδικά σε παντρεμένα ζευγάρια, η γυναίκα εκφράζει ανοιχτά στο σύντροφό της τις προθέσεις της: «Επειδή δεν είσαι καλός, δε θα κάνουμε σεξ για, π.χ., δύο εβδομάδες». Με το «δεν είσαι καλός», η γυναίκα μπορεί να εννοεί ότι δεν τη βοηθά στις δουλειές του σπιτιού, δεν ασχολήθηκε με τα παιδιά, προτιμά να βλέπει τηλεόραση αντί να μιλήσει μαζί της, της μίλησε απότομα κ.λπ.

 

Η παγίδα: Σε αυτή την περίπτωση γίνεται ξεκάθαρο στον άντρα ότι η γυναίκα έχει τον έλεγχο της σεξουαλικής τους ζωής, που την ενεργοποιεί όποτε και όπως εκείνη θέλει, ανάλογα με την «απόδοση» του συζύγου της. Με αυτό τον τρόπο όμως θρυμματίζεται η ισότιμη σχέση μέσα στο ζευγάρι και μετατρέπεται σε μια μητρικού τύπου σχέση, όπου ο άντρας παίρνει το μήνυμα ότι  «Αν δεν είσαι καλό παιδί, δε θα σου δώσω σεξ».

 

Η αλλαγή αυτή στη δυναμική της σχέσης, όπως είναι αναμενόμενο, δημιουργεί θυμό στον άντρα, ο οποίος είτε υποτάσσεται είτε αντιδρά. Και στις δύο περιπτώσεις όμως οι συνέπειες είναι αρνητικές. Ο θυμός αυτός στον άντρα συνήθως συσσωρεύεται και έπειτα από κάποιο διάστημα εκδηλώνεται υποσυνείδητα με μειωμένη σεξουαλική επιθυμία εκλεκτικά προς τη σύζυγό του, πράγμα που σε απλή μετάφραση αποδίδεται ως εξής: «Αφού με έχεις απορρίψει τόσες φορές και παίζεις με την επιθυμία μου, τώρα δε σε θέλω ούτε εγώ».

 

Επίσης, ένα ποσοστό αντρών, αρνούμενοι να υποταχθούν στον απόλυτο έλεγχο της γυναίκας τους και τη δική τους αδυναμία, είναι πολύ πιθανό να ψάξουν να βρουν αυτό που στερούνται έξω από το γάμο, σε μια άλλη γυναίκα.

 

Ως αντάλλαγμα

Σε αυτή την περίπτωση το σεξ αποτελεί μέσο διαπραγμάτευσης για να ικανοποιηθούν άλλες ανάγκες. Είναι δηλαδή το αντάλλαγμα που χρησιμοποιείται για να αποκτήσει ο ή η σύντροφος τον έλεγχο του άλλου και να πάρει αυτό που θέλει, ιδιαίτερα όταν δεν έχει τη δύναμη να τον επηρεάσει με άλλον τρόπο.


Η παγίδα: Συχνά, σε μια σχέση που ο άντρας έχει το πάνω χέρι, δεν αποκλείεται η γυναίκα να χρησιμοποιεί το σεξ για να νιώσει ότι έχει κι αυτή δύναμη πάνω του, ιδιαίτερα αν γενικά μέσα στη σχέση νιώθει αδύναμη. Δυστυχώς, μ’ αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνει την αδυναμία της (ακόμα κι αν κάποιες φορές πετυχαίνει τον υποτιθέμενο σκοπό της), καταργώντας κάθε προοπτική για ισοτιμία μέσα στη σχέση.

 

Λόγω ανασφάλειας

Έρευνες δείχνουν ότι όσο πιο πολύ ενδιαφέρεται μια γυναίκα για έναν άντρα τόσο πιο πιθανό είναι να κάνει σεξ μαζί του, και μάλιστα να προσποιηθεί οργασμό στην προσπάθειά της να του δείξει ότι της αρέσει πολύ και να διασφαλίσει τη συνέχεια στη σχέση τους.


Η παγίδα: Σε κάποιες περιπτώσεις η συστηματική προσποίηση οργασμού ή το να εστιάζει η γυναίκα στο κρεβάτι αποκλειστικά στις ανάγκες του άντρα μπορεί να είναι ένα παιχνίδι χειρισμού, καθώς μια μερίδα γυναικών έχει την τάση να πιστεύει ότι ένας άντρας θα προτιμήσει να μείνει με εκείνη με την οποία αισθάνεται καλύτερος εραστής ή είναι πρόθυμη να ικανοποιήσει τις ανάγκες του. Δυστυχώς, με αυτό τον τρόπο στερεί από τον εαυτό της το δικό της μερίδιο σεξουαλικής ικανοποίησης.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR