counter

Φαίνεται η διαφορά ηλικίας στο κρεβάτι;

Φαίνεται η διαφορά ηλικίας στο κρεβάτι;
Φαίνεται η διαφορά ηλικίας στο κρεβάτι;

Φαίνεται η διαφορά ηλικίας στο κρεβάτι;

Η ηλικία του συντρόφου είναι μία παράμετρος που δεν καθορίζει απόλυτα την ευχαρίστηση και την ηδονή που θα εισπράξει η γυναίκα από τη σεξουαλική επαφή. Η σεξουαλική επικοινωνία, η επιθυμία, η εμπειρία και η συναισθηματική εμπλοκή είναι κάποιοι από τους παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική ευχαρίστηση ανεξαρτήτως ηλικίας.  Παρ’ όλα αυτά, είναι πιθανό, μια γυναίκα στο πρόσωπο ενός μεγαλύτερου ή μικρότερου ερωτικού συντρόφου, να βρει αυτό ακριβώς που ψάχνει!

 

Με μεγαλύτερο…

Μια γυναίκα που επιλέγει ως σεξουαλικό σύντροφό έναν μεγαλύτερο άνδρα μπορεί τελικά να απολαμβάνει μεγαλύτερη ικανοποίηση από ότι μ’ έναν συνομήλικο; Πράγματι ο άνδρας όσο μεγαλώνει τόσο καλύτερα μπαίνει στο σεξουαλικό του ρόλο, κάτι που μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη συμπεριφορά του προς τη σύντροφο, αφού είναι πιο συναισθηματικός, τρυφερός, ώριμος και πρόθυμος να αγαπήσει και να αφεθεί ολοκληρωτικά στον έρωτα.

 

Τα συν: Ένας άνδρας μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να είναι καλύτερος εραστής χάρη στην πείρα και την υπομονή, με αποτέλεσμα να είναι πιο πρόθυμος να διαθέσει περισσότερο χρόνο για την ικανοποίηση της συντρόφου του.  Από την άλλη εκείνη μπροστά στα μάτια ενός μεγαλύτερου άνδρα, μπορεί να νιώθει πιο νέα κι επιθυμητή, γεγονός που τονώνει τη σεξουαλική της αυτοπεποίθηση.

 

Τα πλην: Οι άνδρες άνω των 50 έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ένα σεξουαλικό πρόβλημα (κατά βάσει διαταραχή στύσης) λόγω των οργανικών προβλημάτων, που προκύπτουν όπως διαβήτης, χοληστερίνη, αλλά και της μείωσης της τεστοστερόνης, με την πάροδο της ηλικίας. Αν ωστόσο, ο άνδρας σ’ αυτή την ηλικία προσέχει την υγεία του και ακολουθήσει τους φυσιολογικούς ρυθμούς του, χωρίς να παρασύρεται απ’ την επιθυμία να παριστάνει στη νεαρότερη σύντροφο τον επίδοξο εραστή, η ερωτική τους ζωή μπορεί να κυλήσει χωρίς προβλήματα.

 

Με νεότερο…

Γυναίκες 30 ή 40 χρονών και άνω που επιλέγουν έναν μικρότερο ερωτικό σύντροφο, έχουν πολλές πιθανότητες για μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή καθώς εστιάζουν περισσότερο στην ικανοποίηση των σωματικών αναγκών τους τις οποίες ένας νεότερος σύντροφός έχει τις φυσικές δυνατότητες να ικανοποιήσει.  Η γυναίκα των 40 ετών φαίνεται ότι έχει βρει αρκετά καλά το σεξουαλικό της «εγώ», ενώ είναι πια ώριμη και έμπειρη ερωτικά, δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό στο σύντροφο που επιλέγει. Στην ηλικία αυτή ζητάει αρκετή προσοχή, τρυφερότητα αλλά και σεξουαλική ικανοποίηση. Συνδυάζει την ωριμότητα και τη θηλυκότητά της, αλλά παράλληλα οι πρώτες σκέψεις ανασφάλειας σε σχέση με την ηλικία της χτυπούν την πόρτα. Στην ηλικία αυτή υπάρχει ο κίνδυνος να θέσει υπό αμφισβήτηση τον τρόπο ζωής της καθώς ο γάμος, η μητρότητα ή το επάγγελμά της ίσως να την κουράσουν και να θελήσει αλλαγές. Έτσι αναζητά την επιβεβαίωση και την ανανέωση, που την βρίσκει εύκολα σε ένα νεαρό άντρα ενώ μία τέτοια σχέση πολύ συχνά φανερώνει την ανάγκη της για έλεγχο ή την έλλειψη αυτοπεποίθησης.

 

Τα συν: Ένας νέος σύντροφος διαθέτει κατά κανόνα την ορμή, την ικανότητα και τη σεξουαλική αντοχή, συστατικά απαραίτητα για μια πετυχημένη σεξουαλική συνεύρεση.  Από την άλλη μια γυναίκα άνω των τριάντα ή σαράντα έχει συνήθως ξεπεράσει τους ψυχολογικούς ενδοιασμούς που αφορούν το σεξ, είναι πιο εξοικειωμένη με το σώμα της και καλύτερα ενημερωμένη για το σεξ και στο πρόσωπο του νεότερου  συντρόφου βρίσκει τον «μαθητή» που μπορεί να της εξασφαλίσει με την καθοδήγησή της μεγαλύτερη ικανοποίηση.

 

Τα πλην: Τα σημάδια φθοράς του χρόνου, μπορεί να κλονίσουν τη σεξουαλική αυτοπεποίθηση της γυναίκας η οποία μπορεί τελικά να αισθάνεται μεγαλύτερη ανασφάλεια μ’ ένα νεότερο σύντροφό. Αυτό που μπορεί να αποκαταστήσει την ισορροπία είναι να δοθεί βάση και στα συναισθήματα ώστε να ενισχυθεί το δέσιμο μεταξύ τους.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr. Κάντε like στο FthisGR στο Facebook και στείλτε τις δικές σας απορίες- ερωτήσεις. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR