counter

Σε πάρτι μασκέ με την αγάπη μου!!!

Σε πάρτι μασκέ με την αγάπη μου!!!
Σε πάρτι μασκέ με την αγάπη μου!!!

Σάββατο απόγευμα… όλες οι μανούλες με τα παιδάκια τους και τις γιαγιάδες από δίπλα ή τους μπαμπάδες  δίνουν ραντεβού στον ball d’ infants ( τον λεγόμενο στα ελληνικά μπαλνταφά!!!). Μικρά και μεγάλα παιδιά ντυμένα από κοκκινοσκουφίτσα, σούπερμαν, νεράιδες, πριγκίπισσες, cowboy, μέχρι τα μεγαλύτερα, που απλώς φοράνε τα ρούχα τους και μια μάσκα συνήθως τρομακτική!!!

Εμείς φέτος ντυθήκαμε μίνι!!! Πόσο περήφανη μαμά νιώθεις και πόση συγκίνηση όταν βλέπεις το αγγελούδι σου ντυμένο καρναβαλάκι. Τα δάκρυα χαράς κυλούν λες και το βλέπεις να περνά στην ιατρική ή σαν να έχει καταφέρει ένα σπουδαίο κατόρθωμα. Κι όμως αυτό, το μόνο που κάνει είναι να υπάρχει στη ζωή σου και χωρίς να το καταλαβαίνει να σου δίνει απέραντη ευτυχία, με μια αγκαλιά, μ ένα χάδι, μ ένα χαμόγελο, με μια αποκριάτικη στολή!!!

Το πόσο χορέψαμε εκείνη τη μέρα δε θα το ξεχάσω… την χαρά που ένιωθα να τη βλέπω να χορεύει με τα κοριτσάκια της ηλικίας της γύρω γύρω όλοι. Και το πώς πετάχτηκα όταν συγκρούστηκε μ ένα άλλο παιδάκι που κι αυτό χόρευε σε τρελούς ρυθμούς και χτύπησαν τα κεφαλάκια τους. Ούτε το παράπονο με το οποίο κούρνιασε στην αγκαλιά μου όταν έβλεπε τα μεγαλύτερα παιδιά ντυμένα με τρομακτικές στολές και ένιωθε ασφάλεια στα χέρια μου . Το πώς γέμισε τη γιαγιά της από πάνω μέχρι κάτω κομφετρέ!!! ( χάχα έτσι λέει η μικρή μου τα κομφετί) και μετά τα άλλα παιδάκια το βρήκαν παιχνίδι με αποτέλεσμα η μαμά μου να είναι μέσα σ ένα βουνό με κομφετί κι όμως να μη τη νοιάζει καθόλου!!!

Και ύστερα ήρθε η ώρα της σερπαντίνας. Να κυλιέται πάνω στο σωρό που είχε δημιουργηθεί, να τις πετάει ψηλά και μετά όλα μαζί τα παιδιά να χοροπηδούν πάνω τους. Και φυσικά μέσα σε όλα αυτά δε θα ξεχάσω και την κλασσική πλέον ατάκα της μικρής μου… άλλα πέντε λεπτά μαμά μου, που πέντε πέντε πέρασε ‘άλλη μια ώρα από εκείνη που έπρεπε να φύγουμε. Όταν όμως αυτά τα πλασματάκια σε κοιτάζουν βαθιά μέσα στα μάτια και σου λένε “άλλο λίγο μαμά σε παρακαλώ” μπορείς να τους χαλάσεις το χατίρι;

Και στο σπίτι άντε να περάσει η ώρα να τους φύγει η υπερένταση, να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο, να πιούν το γάλα τους και να πέσουν για ύπνο. Κι όταν όλα ηρεμούν εσύ η μαμά κάθεσαι στον καναπέ σου απόλυτα γεμάτη και χαρούμενη αλλά και εξουθενωμένη και σκέφτεσαι… ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;;

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR