counter

Ξεκινά το καρναβάλι στον Ορχομενό

Ξεκινά το καρναβάλι στον Ορχομενό
Ξεκινά το καρναβάλι στον Ορχομενό

Ξεκινά το καρναβάλι στον Ορχομενό

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 2 Μαρτίου, με την παρέλαση των αρμάτων και των πληρωμάτων, στους κεντρικούς δρόμους του Ορχομενού και το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου.

 

Το παλαιότερο Καρναβάλι της Στερεάς Ελλάδας στηρίζεται στους εθελοντές του Ορχομενού, οι οποίοι όλο το χρόνο, αφιερώνουν πολλές ώρες για να κατασκευάσουν τα άρματα που κάνουν ξακουστό το Καρναβάλι Ορχομενού.

 

Τα θέματα των αρμάτων, όπως κάθε χρόνο σατιρικά, με καυστικό χιούμορ και διάθεση να προσφέρουν γέλιο και διασκέδαση. Εκατοντάδες θα είναι τα πληρώματα στα άρματα, οι καρναβαλιστές, οι οποίοι θα μεταδώσουν το κέφι τους στους επισκέπτες.

 

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον μοναδικό τρόπο, με τον οποίο θα καεί ο Βασιλιάς Καρνάβαλος. Εντυπωσιακή και εκρηκτική η καύση του Καρνάβαλου, οφείλεται στην εφευρετικότητα μιας οικογένειας του Ορχομενού. Ένα  αεροπλάνο θα … κάψει τον Καρνάβαλο.

 

Φυσικά το γλέντι θα συνεχιστεί και μετά το κάψιμο του Καρνάβαλου, στα μπαράκια και στις ταβέρνες της πόλης. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Ορχομενού. Διοργανώνονται από το Δήμο και από τους κατά τόπους συλλόγους. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR