counter

"Ο Παντελής Παντελίδης μου έκλεψε το τραγούδι". Ακούστε τα τραγούδια και κρίνετε μόνοι σας

"Ο Παντελής Παντελίδης μου έκλεψε το τραγούδι". Ακούστε τα τραγούδια και κρίνετε μόνοι σας
"Ο Παντελής Παντελίδης μου έκλεψε το τραγούδι". Ακούστε τα τραγούδια και κρίνετε μόνοι σας

Από την Νάνσυ Μητροπούλου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Μουκίδης έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του Παντελή Παντελίδη κατηγορώντας τον ότι το τραγούδι  "Τέτοια αγάπη δεν αξίζω" που εμπεριέχεται στον νέο album του με τίτλο "Ουράνιο Τόξο που λείπανε δύο χρώματα" "έχει αντιγράψει την μουσική γέφυρα του τραγουδιού της Κωνσταντίνας "Χωρίς Φτερά" που ο ίδιος είχε συνθέσει το 1999. Η εφημερίδα μάλιστα σημειώνει ότι το εν λόγω τραγούδι του Γιώργου Μουκίδη είναι μία από τις πιο αγαπημένες συνθέσεις του για την οποία πάντα ένιωθε υπερηφάνεια.

Ο Γιώργος Μουκίδης, σύμφωνα με την εφημερίδα, αναφέρει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά στην αγωγή:         "Από την σύγκριση των δύο αυτών μουσικών κομματιών με τίτλους "Χωρίς φτερά" και "Τέτοια αγάπη δεν αξίζω" γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Παντελής Παντελίδης χρησιμοποίησε τμήμα του δικού μου τραγουδιού για να συνθέσει τελικά το δικό του, χωρίς φυσικά να μου ζητήσει και να του χορηγήσω την σχετική άδεια. Ειδικότερα χρησιμοποίησε την μελωδία από το ρεφρέν του τραγουδιού "Χωρίς Φτερά" σαν γέφυρα στο δικό του τραγούδι. Συγκεκριμένα το ρεφρέν του δικού τραγουδιού αποτελείται από 16 μουσικά μέτρα των 4/4.  Ο εναγόμενος χρησιμοποίησε αυτούσιο το τμήμα αυτό του τραγουδιού μου στο δικό του, αλλάζοντας μόνο την μελωδική γραμμή "αρμονία" στα δύο τελευταία μέτρα της γέφυρας του δικού μου τραγουδιού."

Σύμφωνα με την Espresso, o Γιώργος Μουκίδης ζητά να του καταβληθεί το ποσό των 100.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση ηθικής βλάβης που έχει υποστεί.

Ακούστε τα τραγούδια του Παντελή Παντελίδη και της Κωνσταντίνας και κάντε και εσείς την σύγκριση:

Παντελής Παντελίδης "Τέτοια αγάπη δεν αξίζω"

Το τραγούδι της Κωνσταντίνας "Χωρίς Φτερά"

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR