counter

Πέθανε η Αντιγόνη Βαλάκου. "Έφυγε" σε ηλικία 83 ετών

Πέθανε η Αντιγόνη Βαλάκου. "Έφυγε" σε ηλικία 83 ετών
Πέθανε η Αντιγόνη Βαλάκου. "Έφυγε" σε ηλικία 83 ετών

Αντιγόνη Βαλάκου

H Αντιγόνη Βαλάκου πέθανε το πρωί της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλευόταν εδώ και μία εβδομάδα. Η μεγάλη κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου έφυγε σε ηλικία 83 ετών. Ο θάνατός σκόρπισε θλίψη τόσο στους οικείους της όσο και σε όσους την αγάπησαν μέσα από τις μοναδικές ερμηνείες της τα 60 χρόνια πορείας της στο ελληνικό θέατρο.

Η Αντιγόνη Βαλάκου γεννήθηκε το 1930 στην Καβάλα απ” όπου και πήγε στην Αθήνα το 1946. Στο χρόνο που σπούδαζε στις δύο τελευταίες γυμνασιακές τάξεις, φοίτησε παράλληλα στο "Θεατρικό Σπουδαστήριο" του Βασίλη Ρώτα.

Ανάμεσα στις σπουδαιότερες ερμηνείες της ήταν αυτή της Οφηλίας στον’Αμλετ το 1955, της “Αννας Φρανκ που έγραψε ιστορία και της χάρισε το 1957 το θεατρικό έπαθλο "Μαρίκα Κοτοπούλη", της Ηλέκτρας σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου που ανέβηκε το 1972 και έκλεψε τις εντυπώσεις στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, με πιο πρόσφατες την ερμηνεία της Ρόουζ στο ομώνυμο έργο του Μάρτιν Σέρμαν (2000) και την θρυλική Μαντάμ Φλο που υποδύθηκε στο Αγγέλων Βήμα (2011) υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιώργου Καραμίχου, έργο που αποτέλεσε το κύκνειο άσμα της.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR