counter

Αναζητάτε ένα θρεπτικό, δυναμωτικό πρωινό;

Αναζητάτε ένα θρεπτικό, δυναμωτικό πρωινό;
Αναζητάτε ένα θρεπτικό, δυναμωτικό πρωινό;

Αναζητάτε ένα θρεπτικό, δυναμωτικό πρωινό;

Πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλότατης βιολογικής αξίας οι οποίες ενδυναµώνουν το µυϊκό σύστηµα. Παράλληλα, περιλαµβάνει βιταµίνες της οµάδας Β, που τονώνουν τον µεταβολισµό και την υγεία των νεύρων, βιταµίνη A και αντιοξειδωτική λουτεΐνη, οι οποίες προστατεύουν την όραση.

 

Όλα αυτά μαζί αναδεικνύουν τα αυγά ποσέ σε ένα χαμηλό θερμιδικά πρωινό το οποίο σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα (εκτός κι αν έχετε αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά του!). Για την παρασκευή του θα χρειαστείτε (για 4 μερίδες):

  

Αναζητάτε ένα θρεπτικό, δυναμωτικό πρωινό;

*1 χούφτα µανιτάρια σε φέτες *2 ντοµάτες κοµµένες *4 αυγά *4 φέτες ψωµί ολικής άλεσης *Φρέσκος βασιλικός *Λίγο µαύρο πιπέρι.

 

  

Βράζετε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Ψήνετε στο γκριλ τις φέτες µανιταριών και τις ντοµάτες για 5΄ γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές. Σπάτε τα αυγά σε νερό που βράζει και τα ανακατεύετε για 3΄- 4΄ (εξαρτάται από το µέγεθος των αυγών και πώς τα προτιµάτε). Τοποθετείτε τις φέτες ψωµί σε ένα ζεστό πιάτο, περιχύνετε τα µανιτάρια και τις ντοµάτες και στην κορυφή τα αυγά ποσέ. Πασπαλίζετε µε πιπέρι. Τέλος, τοποθετείτε στην κορυφή λίγο βασιλικό για να ενισχύσει τη γεύση της ντοµάτας. Σερβίρετε µε γάλα ή χυµό εποχικών φρούτων.

 

 

Με τη συνεργασία του Δημήτρη Γρηγοράκη, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc Επιστημονικός Διευθυντής «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ∆ΙΑΤΡΟΦΗΣ», Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου, www.apisxnansis.gr & www.logodiatrofis.gr.

 

 

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερα διατροφικά tips, χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την αντιοξειδωτική διατροφή και υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού  mytvπου κυκλοφορεί στα περίπτερα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR