counter

Η μαμά Έλλη Κοκκίνου δίνει οδηγίες για την πρώτη μέρα στον παιδικό σταθμό (Στο OLGA's BLOG)

Η μαμά Έλλη Κοκκίνου δίνει οδηγίες για την πρώτη μέρα στον παιδικό σταθμό (Στο OLGA's BLOG)
Η μαμά Έλλη Κοκκίνου δίνει οδηγίες για την πρώτη μέρα στον παιδικό σταθμό (Στο OLGA's BLOG)

Λαμπερή πάνω στην σκηνή, τρυφερή ως μαμά και επιτυχημένη επιχειρηματίας!

Η Έλλη Κοκκίνου κρατάει άψογα τις ισορροπίες ανάμεσα στην προσωπική της ζωή και τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις.
Ως έμπειρη πλέον μαμά, αλλά και ως ιδιοκτήτρια ενός μοντέρνου παιδικού σταθμού καθοδηγεί όλες εμάς τις νέες μαμάδες τώρα που έφτασε η στιγμή να πάμε τα παιδάκια μας στον παιδικό σταθμό πρώτη μέρα!

Και εγώ ως νέα μαμά που φέτος σκεφτόμουν να ξεκινήσω τη μικρή παιδικό έκανα την έρευνα μου και πρέπει να σας πω πως η Έλλη και σε αυτόν τον τομέα κάνει πρωταθλητισμό. Έτσι λοιπόν της ζήτησα να μας δώσει οδηγίες προς ναυτιλλομένους για όλες εμάς τις νέες μαμάδες…

Καταρχήν η ιδανική ηλικία για να πάει το παιδάκι μας στον παιδικό σταθμό σύμφωνα με γιατρούς και παιδοψυχολόγους είναι γύρω στα 3 – 3,5 χρονών. Βέβαια αν συντρέχουν άλλοι λόγοι (όπως η δουλειά που είναι και ο κυριότερος) τότε δεν είναι απαγορευτικό να πάνε και μικρότερα. Ίσα ίσα κάποιοι παιδίατροι το συστήνουν κιόλας. Η Έλλη, όπως έκανε και στη δική της περίπτωση αλλά  και από την εμπειρία της στον παιδικό πιστεύει κι εκείνη πως καλύτερη ηλικία είναι μετά τα 3. "Η πρώτη μέρα του γιου μου, Αλέξανδρου στο σχολείο ήταν ακριβώς όσο δύσκολη τη φαντάζεστε. Ο κούκλος μας έκλαιγε για δυο μήνες κάθε μέρα. Βέβαια όπως συνήθως συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις μετά τα Χριστούγεννα προσαρμόστηκε πλήρως και έπαιρνε και μόνος του το σχολικό". Μια από τις βασικές συμβουλές που δίνει η Έλλη σε όλες τις νέες μαμάδες είναι να μην υποχωρήσουν στο κλάμα του παιδιού τους και σταματήσουν το σχολείο. Είναι ένα πισωγύρισμα και άλλη μια τακτική που ακολουθούν τα μικρά μας αγγελούδια να μας χειριστούν (για ακόμα μια φορά) ένας ακόμα λόγος που καλό είναι το παιδάκι μας να έχει μεγαλώσει λίγο είναι το θέμα των ιώσεων. Αχ! αυτές οι ιώσεις που ταλαιπωρούν τα μωρά μας και εμάς! Όσο πιο μεγάλο είναι το παιδί σίγουρα το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι περισσότερο δυνατό.  Και σίγουρα θα έχετε ακούσει πως τον πρώτο χρόνο το παιδί είναι πιο πολύ στο σπίτι άρρωστο παρά στον παιδικό. Ούτε κι εκεί όμως μην κάνετε πίσω! Είναι κάτι που όλοι θα περάσουμε!

Το τρίπτυχο  που σύμφωνα με την Έλλη πρέπει να προσέχουμε πάνα από όλα σε ένα παιδικό σταθμό είναι η καθαριότητα, η ασφάλεια και να έχει το σχολείο νηπιαγωγούς με πτυχίο. Με αυτά τα τρία θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Τώρα το αν θα είναι ελληνόφωνος ή αγγλόφωνος όπως είναι το "Ηappy Faces" της Έλλης αυτό είναι καθαρά στη δική μας προτίμηση. Όπως επίσης για το αν θα έχει φαγητό ή όχι και αυτό είναι κάτι που λαμβάνεται υπ’ όψιν ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Η μαμά της η κυρία Μαίρη και η Έλλη κάνουν εξαιρετική δουλειά και είναι από νωρίς το πρωί μέχρι το κλείσιμο. Αυτό δεν ήταν κάτι που η Έλλη το ονειρευόταν από μικρή αλλά αρχικά το είδε σαν μια επιχειρηματική δραστηριότητα πάνω σε κάτι που αγαπούσε πολύ και πλέον έχει βάλει απίστευτη προσωπική δουλειά. Είναι κάτι που τη γεμίζει απίστευτα και της έχει δώσει μεγάλες χαρές και συγκινήσεις. Άλλωστε όπως λέει και η ίδια δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο αλλά και υπεύθυνο από το να σου εμπιστεύεται ένας γονιός το παιδί του…

Έλλη μου γλυκιά σ’ ευχαριστούμε για όλες αυτές τις τόσο σημαντικές πληροφορίες που μας έδωσες. Κι εγώ με τη σειρά μου νιώθω την ανάγκη να σας πω γιατί μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση πως η Έλλη είναι μια τόσο τρυφερή και αφοσιωμένη μανούλα όσο δεν πάει το μυαλό σας! Είναι από τις μαμάδες που είναι συνέχεια ΜΑΖΙ με το παιδί τους και αυτό θέλω να το μοιραστώ μαζί σας γιατί πολλές φορές βλέπουμε πρόσωπα λαμπερά και επιτυχημένα στον καλλιτεχνικό χώρο και σκεφτόμαστε κάπως καχύποπτα όσον αφορά το κομμάτι της μητρότητας ή της πατρότητας αντίστοιχα. Και όχι άδικα πολλές φορές. Αλλά η Έλλη αποτελεί μια φωτεινή εξαίρεση και για όσους τη γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν ακριβώς τι λέω!

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!!! (μικρούς και μεγαλύτερους)

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR