counter

Πώς διαλέγω το αντιηλιακό μου!

Πώς διαλέγω το αντιηλιακό μου!
Πώς διαλέγω το αντιηλιακό μου!

Όλγα Λαφαζάνη

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τους επιστήμονες να είναι το ψυχρότερο των τελευταίων δεκαετιών, σίγουρα όμως στην πανέμορφη Ελλάδα μας θα έχει αρκετές ζεστές και ηλιόλουστες μέρες κατά τις όποιες πολλοί από εμάς θα τρέξουμε κατευθείαν στις παραλίες, οπότε σε κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε οικονομία είναι στην αγορά του αντηλιακού μας.

Και πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως ακόμα και τις μέρες με συννεφιά ή στις μετακινήσεις μας μέσα στην πόλη είναι απαραίτητο να το φοράμε καθώς οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου φτάνουν στο δέρμα μας.

Τώρα το ζήτημα είναι…πώς να διαλέξω το κατάλληλο αντηλιακό για το δέρμα μου που να με προστατεύει επαρκώς, να έχω το καλύτερο δυνατό μαύρισμα και να είναι και οικονομικό; Κατά την προσωπική μου γνώμη το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάμε είναι η προστασία του δέρματος μας. Και μην ακούσω τίποτα για λάδια σκέτα και τηγάνισμα στον ήλιο!!!!! Γιατί έχω κάτι φιλεναδούλες μου γλυκές που έρχονται στην παραλία με ένα σκέτο λάδι (και δεν εννοώ το ελαιόλαδο ούτε το σπορέλαιο!!!). Κάθονται με τις ώρες στην παραλία, ντάλα μεσημέρι και το βράδυ βάζουμε στο σπίτι όλων των ειδών τα γιαούρτια πάντα με χαμηλά λιπαρά...

Όλγα Λαφαζάνη

Άρα κοιτάζουμε τον δείκτη προστασίας… Εγώ πάντα προτιμώ στην αρχή 50 (ναι, καλά διαβάζετε!!!) και στη συνέχεια γύρω στο 20 - 30 ανάλογα με την κάθε εταιρεία. Όσο πιο ψηλός είναι ο δείκτης προστασίας τόσο το καλύτερο για την επιδερμίδα μας. Στη συνέχεια κοιτάζουμε την τιμή. Πιστεύω πως οι εταιρείες κάνουν πολύ καλές επιστημονικές έρευνες πλέον οπότε με μια πιο εκτεταμένη αναζήτηση μπορείτε να βρείτε ένα πολύ καλό προϊόν, στα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε. Και φυσικά ανάλογα με το αν έχετε ξηρή, κανονική ή λιπαρή επιδερμίδα να διαλέξετε και τον αντίστοιχο τύπο δηλαδή κρέμα, γαλάκτωμα ή λάδι. Το καλοκαίρι στη χώρα μας είναι μεγάλο οπότε μη βιάζεστε από την πρώτη εβδομάδα να κάνετε το χρώμα της Naomi Campell ή έστω της Jenifer Lopez.(αφήστε που αυτών είναι φυσικό)

Θα μου πείτε τώρα... Εμείς έχουμε μια εβδομάδα διακοπές και μετά κλεισμένες στο γραφείο τι να κάνουμε; Η αλήθεια είναι πως έχετε κι εσείς τα δίκια σας αλλά γιατί να επιβαρύνετε τόσο πολύ τον οργανισμό σας όταν ούτως ή άλλως σε 15 μέρες θα φύγει το μαύρισμα; Ή για να σκεφτόμαστε και πιο αισιόδοξα, μπορούμε να έχουμε στο νου μας ότι μαυρίζουμε ακόμα και στην πόλη κατά τις μετακινήσεις μας και έχουμε και τόσα Σαββατοκύριακα μπροστά μας που μπορούμε να το συντηρήσουμε. Οπότε καλύτερα αργά και σταδιακά έχοντας όμορφο μαύρισμα όλο το καλοκαίρι παρά γρήγορο ψήσιμο και μετά εγκαύματα στο σώμα μας. Και να θυμάστε ότι κάθε οργανισμός έχει τις δικές του δυνατότητες και για του λόγου το αληθές θα σας δώσω ένα παράδειγμα από τη δική μου προσωπική εμπειρία.

Μια από τις καλύτερες μου φίλες που είμαστε δεμένες από παιδιά είναι η Ιωάννα. Η κολλητούλα μου ζει πλέον στο Λονδίνο αλλά κάτι μου λέει ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα!!

Όλγα Λαφαζάνη και Ιωάννα

Ένα σας λέω μόνο… έχει τρέλα με τον ήλιο, τη θάλασσα και φυσικά το μαύρισμα! Πόσο να αντέξει μια τέτοια προσωπικότητα το βροχερό Λονδίνο; Η Ιωάννα είναι ξανθιά, με γαλανά μάτια και λευκή επιδερμίδα. Κάθεται με τις ώρες στον ήλιο, απαγορευμένες ή μη δεν την απασχολούν και πολύ (αν και οφείλω να ομολογήσω πως τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει αρκετά τρόπο σκέψης) και από δείκτη προστασίας πέφτουμε όλο και πιο χαμηλά… το αποτέλεσμα… Αυτό που βλέπετε… αστακός!

Ιωάννα φίλη Όλγας Λαφαζάνη

Βέβαια εκτός του ότι είναι μια κούκλα έχει αρχίσει και αναθεωρεί όλα αυτά που έκανε στο παρελθόν και πλέον προσέχει πολύ.

Από την άλλη εγώ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, μονίμως παίρνω καλλυντικά από το φαρμακείο με δείκτη προστασίας 50+ για όλο το καλοκαίρι, κάθομαι μονίμως κάτω από μια ομπρέλα και δε μπορώ την έκθεση στον ήλιο καθόλου! Και το μαύρισμα που βλέπετε είναι από την άνοιξη! Και όλοι με ρωτάνε πόσα σολάριουμ έχω κάνει… και τους απαντώ ότι δεν έχω κάνει ΠΟΤΕ!

Όλγα Λαφαζάνη - Ιωάννα

Το συμπέρασμα λοιπόν που προκύπτει είναι ότι, κάθε δέρμα μαυρίζει ανάλογα με τον τύπο του και δε χρειάζεται να το ταλαιπωρούμε και να το επιβαρύνουμε γιατί οι βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο φαίνονται μακροπρόθεσμα και δυστυχώς δεν είναι μόνο η πρόωρη γήρανση αλλά και σοβαρές ασθένειες του δέρματος. Και να μη ξεχνάμε, η φυσική ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Εμείς το μόνο που χρειάζεται είναι να την ενισχύουμε. Πάντα όμως με ασφάλεια.

Αγαπημένη μου φιλεναδίτσα σ αγαπώ!!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR