counter

Έτοιμοι για Beach Jogging;

Έτοιμοι για Beach Jogging;
Έτοιμοι για Beach Jogging;

Έτοιμοι για Beach Jogging;

Το jogging –ή ακόμα και το περπάτημα– στην παραλία είναι ιδανικό αν θέλετε να γυμνάσετε το σώμα σας χωρίς καν να το καταλάβετε… Πρόκειται για μια άσκηση ιδανική για προθέρμανση αν σκοπεύετε να καταπιαστείτε με κάποιο άλλο άθλημα στην παραλία και αποτελεσματική αν σκέφτεστε να γυμνάσετε μέσω αυτής όχι μόνο τα πόδια, αλλά και ολόκληρο τον κορμό! Αν, μάλιστα, σε όλα αυτά προσθέσετε και το γεγονός ότι μία ώρα τρέξιμο στην παραλία αρκεί για να κάψετε 400-600 θερμίδες, τότε, έχετε ακόμα ένα λόγο να κατευθυνθείτε προς την κοντινότερη χρυσαφένια αμμουδιά και να τρέξετε ξυπόλυτες στην παραλία 

 

Τώρα, αν προτού ξεκινήσετε θα θέλατε να πάρετε και τη γνώμη ενός ειδικού, τότε σας προτείνουμε να διαβάσετε τις γραμμές που ακολουθούν. Σε αυτές, ο Personal Trainer & Sports Coach Λίνου Χαραλάμπους, σας δίνει κάποιους επιπλέον λόγους αλλά και κάποιες συμβουλές σχετικά με το συγκεκριμένο είδος άσκησης.

 

  • Από έρευνες έχει παρατηρηθεί ότι το τρέξιμο στην άμμο αποτελεί πολύ καλή γυμναστική για τα πόδια – ίσως καλύτερη και από το τρέξιμο σε σκληρές επιφάνειες, καθώς η ενδυνάμωση των μυών και ιδιαίτερα της κνήμης (γάμπα) είναι πολύ μεγαλύτερη στην προσπάθεια λόγω της βύθισης του ποδιού στην άμμο και αποφέρει 1.3 έως 1.8 φορές μεγαλύτερη καύση θερμίδων. 

 

  • Παράλληλα ενεργοποιεί πολύ περισσότερο και τους μύες του κορμού για καλύτερη ισορροπία και έλεγχο της κίνησης και ελαχιστοποιεί τους κραδασμούς και την επιβάρυνση στη μέση (όταν μιλάμε για ελαφρύ τρέξιμο και όχι υπερβολές). Σκεφτείτε ότι οι περισσότεροι Αιθίοπες και Κενυάτες δρομείς υποφέρουν από λιγότερους τραυματισμούς σε σχέση με άλλους αθλητές, λόγω της συνήθειάς τους να τρέχουν ξυπόλυτοι από παιδιά και θα καταλάβετε ότι η συνετή χρήση της άμμου μπορεί να βοηθήσει και όχι να κάνει κακό.  

 

  • Αν προσέξετε, λοιπόν, τη σταδιακή αύξηση της έντασης και της διάρκειας χωρίς υπερβολές και με προϋπόθεση μία επιφάνεια από καθαρή και λεπτή άμμο, τότε έχετε βρει την καλύτερη και αποτελεσματικότερη καλοκαιρινή άσκηση!  

 

 

Με τη συνεργασία του Λίνου Χαραλάμπους, Personal Trainer & Sports Coach (M.SC.), Ιδιοκτήτης του PerFit.

   

Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR