counter

Οι ειδικοί βρήκαν πώς θα μας κάνουν να τρώμε λιγότερο!

Οι ειδικοί βρήκαν πώς θα μας κάνουν να τρώμε λιγότερο!
Οι ειδικοί βρήκαν πώς θα μας κάνουν να τρώμε λιγότερο!

Οι ειδικοί βρήκαν πώς θα μας κάνουν να τρώμε λιγότερο!

Μια αρκετά έξυπνη ιδέα είχαν οι επιστήμονες του Texas Christian University για να μας κάνουν να καταναλώνουμε λιγότερο φαγητό ή να επιλέγουμε πιο υγιεινά πιάτα. Αυτό που σκέφτηκαν ήταν πως αν στο μενού των εστιατορίων αναγραφόταν και ο χρόνος άσκησης που χρειάζεται προκειμένου να κάψουμε τις θερμίδες του κάθε φαγητού, οι επιλογές του κόσμου θα ήταν πιο συνετές και ταυτόχρονα… πιο υγιεινές!

 

Παραδείγματος χάριν, το να γνωρίζουμε πόσες θερμίδες έχει το hamburger που θέλουμε να παραγγείλουμε δεν μας επηρεάζει τόσο όσο το να ξέρουμε πως θα χρειαστούν 2 ώρες περπάτημα για να τις κάψουμε! Αυτή η τελευταία πληροφορία, μπορεί και να μας έκανε να ξανασκεφτούμε το αν θα το παραγγείλουμε τελικά… 

 

Προκειμένου να δουν αν η σκέψη αυτή δουλεύει και στην πράξη, οι αμερικανοί ερευνητές επιστράτευσαν 300 εθελοντές ηλικίας από 18 έως 30 ετών. Κάποιοι παρέλαβαν ένα απλό μενού χωρίς πρόσθετες πληροφορίες και κάποιοι άλλοι το ίδιο ακριβώς μενού, αλλά με τις θερμίδες των φαγητών και τον χρόνο άσκησης για την απόσβεσή τους. Τέλος, οι ερευνητές κατέγραψαν το πόσο πεινούσε ο καθένας τη στιγμή της παραγγελίας του.  

 

Τα αποτελέσματα, έδειξαν πως εκείνοι που έλαβαν το μενού με τις θερμίδες και τους χρόνους άσκησης, κατανάλωσαν κατά μέσο όρο έως και 100 θερμίδες λιγότερες σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν αυτού του είδους την πληροφόρηση.  Αυτό, είναι ένα πρώτο βήμα για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι το να έχει ο κόσμος μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του τι τρώει… Η γνώση αυτή, θα μπορούσε κάλλιστα να μας οδηγήσει σε επιλογές λιγότερο βλαβερές τόσο για τη γραμμή μας, όσο και για την υγεία μας!

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR