counter

Υγιεινή" σοκολάτα με φρουτοχυμό, "αμαρτωλή" με αλκοόλ

Υγιεινή" σοκολάτα με φρουτοχυμό, "αμαρτωλή" με αλκοόλ
Υγιεινή" σοκολάτα με φρουτοχυμό, "αμαρτωλή" με αλκοόλ

Σοκολάτα

Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια νέα τεχνική για να δημιουργούν σοκολάτα που να περιέχει τα μισά λιπαρά από ό,τι τώρα και, στη θέση τους, να ενσωματώνουν υγιεινά συστατικά, όπως φρουτοχυμό και βιταμίνη C. Αν οι εταιρείες παραγωγής σοκολάτας υιοθετήσουν τη νέα μέθοδο, η σοκολάτα, ιδίως η μαύρη, που ήδη θεωρείται ότι κάνει καλό στην υγεία αν καταναλώνεται με μέτρο, θα γίνει ακόμα πιο υγιεινή.

Από την άλλη όμως, η ίδια τεχνική θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την εισαγωγή αλκοόλ στις σοκολάτες. Στη θέση του φρουτοχυμού, κατά τους Βρετανούς ερευνητές, θα μπορούσε να εισαχθεί ακόμα και αλκοόλ στη σοκολάτα, οπότε ανοίγει η προοπτική για σοκολάτες με γεύση βότκα! Φυσικά σε αυτή την περίπτωση, η σοκολάτα δεν θα είναι το ίδιο υγιεινή.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας στη Νέα Ορλεάνη, σύμφωνα με το BBC.

Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, ο χυμός μπορεί να εισαχθεί με τη μορφή μικρο-φυσαλίδων, χωρίς η σοκολάτα να χάνει καθόλου τη γνωστή «γεμάτη» γεύση της. Ακόμα, η νέα τεχνική αποτρέπει το «ζαχάρωμα» της σοκολάτας, δηλαδή τη δημιουργία ενός άσπρου «φιλμ» που επικαλύπτει την επιφάνεια της, όταν έχει μείνει για καιρό στο ράφι.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR