counter

Συνάντηση Χαρακόπουλου με Ροδακινοπαραγωγούς

Συνάντηση Χαρακόπουλου με Ροδακινοπαραγωγούς
Συνάντηση Χαρακόπουλου με Ροδακινοπαραγωγούς

ΑΓΡΟΤΕΣ

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού  Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου με αντιπροσωπείες  ροδακινοπαραγωγών από την Ημαθία.

"Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και άλλα που δε μας επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες να αντιμετωπίσουμε σήμερα, αλλά θα δρομολογήσουμε το επόμενο διάστημα", είπε ο κ. Χαρακόπουλος.Οι ροδακινοπαραγωγοί αναμένεται να αποφασίσουν την Τετάρτη για την περαιτέρω στάση τους στις κινητοποιήσεις.Σημειώνεται ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε ανακοινώσει ότι από την Τρίτη θα ξεκινούσε η καταβολή οφειλών σε ροδακινοπαραγωγούς.

Την ίδια ώρα παρατεταγμένα σε διάφορα σημεία της χώρας παραμένουν τα  τρακτέρ των αγροτών, που επιμένουν στο αίτημά τους να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, με το Μέγαρο Μαξίμου να διαμηνύει, από την πλευρά του, ότι από οικονομικής απόψεως τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί.

Στον  κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, οι αγρότες σήκωσαν συμβολικά για 30 λεπτά τις μπάρες στα διόδια Μοσχοχωρίου και οι διερχόμενη οδηγοί  περνούσαν χωρίς να πληρώσουν. Στις Σέρρες, επικράτησε ένταση  μεταξύ της αστυνομίας και των αγροτών που είχαν αποκλείσει τον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας Οδού.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ τους απώθησαν  και οι αγρότες επέστρεψαν στο μπλόκο τους. Στο Νομό Θεσσαλονίκης μπλόκα υπάρχουν στα Πράσινα Φανάρια (περιοχή αεροδρομίου) και στην  Χαλκηδόνα. Επίσης, παραμένει το μπλόκο στο Ροδολίβος, του δήμου  Αμφιπόλεως στις Σέρρες.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας-Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στο κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού στη  Μαυρολέκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω  Νευροκόπι. Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα  τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες  και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR