counter

Ποια πρωταγωνίστρια δηλώνει: " Όταν η γιαγιά μου έμαθε οτι με πήραν στο Εθνικό, μου είπε: "Φτου σου που....κι".

Ποια πρωταγωνίστρια δηλώνει: " Όταν η γιαγιά μου έμαθε οτι με πήραν στο Εθνικό, μου είπε: "Φτου σου που....κι".
Ποια πρωταγωνίστρια δηλώνει: " Όταν η γιαγιά μου έμαθε οτι με πήραν στο Εθνικό, μου είπε: "Φτου σου που....κι".

 Quiz

Μια πολύ αγαπημένη κυρία του θεάτρου, αποκαλύπτει άγνωστες μέχρι σήμερα στιγμές της ζωής της, που πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Κάνοντας μια προσωπική αναδρομή στα χρόνια της εφηβείας της, θυμάται την ημέρα που βρέθηκε με τη Μαίρη Χρονοπούλου, στις οντισιόν του Ροντήρη αλλά και την… αντίδραση της γιαγιάς της, όταν της είπε τα καλά νέα!

"Συμμετείχα στις οντισιόν του Ροντήρη, ως απόφοιτη της Πράτσικα, για τον χορό αρχαίας τραγωδίας. Από τις 60 που δώσαμε μείναμε 20, ανάμεσά τους κι εγώ μαζί με τη Μαίρη Χρονοπούλου. Η γιαγιά μου υποδέχτηκε το νέο ότι με πήραν στο Εθνικό με τη φράση "φτου σου, πουτανάκι"! Αν και μορφωμένη Σμυρνιά, ήταν συντηρητική. Εκείνη η φράση της, επηρέασε από τη συμπεριφορά μου μέχρι το ντύσιμό μου για χρόνια. Βλέπεις, τότε είχαμε τις αρχές που παίρναμε από το σπίτι μας".

Πρόκειται για την εξαιρετική ηθοποιό Μάρω Κοντού, που το άρθρο της ζωής της, φιλοξενείται στη στήλη "Αθηναίοι" στη “Lifo”.

Τι άλλο αποκαλύπτει η ίδια;

ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ

"Στο γυμνάσιο ήμουν αθλήτρια και κολυμβήτρια και επειδή ήμουν πολύ ζωηρή κι έκανα παρέα με αγόρια με έγραψαν στο κατηχητικό… Παρόλο που κέρδισα μια υποτροφία χορού για τη Γερμανία, η μητέρα μου, απέκλεισε το ενδεχόμενο, λέγοντάς μου ότι θα έπρεπε να εργαστώ, όπως και η αδελφή μου, στην Εθνική Τράπεζα. Στις εξετάσεις έγραψα πάνω στο χαρτί "Δεν μ’ ενδιαφέρει να προσληφθώ, με πιέζουν, ευχαριστώ". Το έμαθαν σπίτι κι έγινε μέγας καυγάς".

"Η πρώτη μου ταινία ήταν τα Κίτρινα Γάντια του Σακελάριου. Εμείς του θεάτρου σνομπάραμε τον κινηματογράφο. Ήταν, βέβαια, ένας τρόπος να βγάζεις λεφτά, ιδιαίτερα για μένα που δεν ήμουν πλούσια. Όταν είπα στον Χορν ότι θέλω να γίνω Βουγιουκλάκη, μου είπε "Ευχή και κατάρα σου δίνω να μη γίνεις λαϊκό είδωλο. Μπορείς να παίζεις μέχρι τα 80 σου σε ωραίες δουλειές; Αυτό είναι ηθοποιός!". Δόξα τω θεώ, εκεί πάω, όπως φαίνεται".

"Καθώς άλλαζε η Ελλάδα, βίωνα τη μετάβαση όπως οι περισσότεροι Έλληνες. Μεταξύ αγωνίας, άγχους και απορίας. Εγώ συνέχισα να κάνω θέατρο, συμμετείχα στο Τι είδε ο Γιαπωνέζος με τον Λαζόπουλο, που λατρεύω το χιούμορ του - κάναμε και μια περιοδεία μαζί. Ακολούθησαν κάποιες θεατρικές βλακείες, κάτι επιθεωρήσεις που δεν μου άρεσαν, και είπα στοπ. Είπα, δεν θα ξανακάνω τα ίδια".

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR