counter

Το πολυβραβευμένο musical "Chicago" κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα! Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες

Το πολυβραβευμένο musical "Chicago" κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα! Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες
Το πολυβραβευμένο musical "Chicago" κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα! Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες

Το πολυβραβευμένο musical των Fred Ebb και Bob Fosse, "Chicago", κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας, στις 27 Οκτωβρίου στο θέατρο Παλλάς, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και με ένα λαμπερό καστ ηθοποιών στη διανομή: Σμαράγδα Καρύδη, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Αντώνης Λουδάρος και σε ρόλο "guest star" η Μαρινέλλα.

Η υπόθεση

Με επικέντρο την τζαζ μουσική, η ιστορία εκτυλίσσεται την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και συνδυάζει έρωτα, κωμωδία, μοιχεία, δράμα, ενώ παράλληλα σατιρίζει τη "δικαιοσύνη", "τον κρατικό φαρισαϊσμό" και τις "μίζες". Φόνοι, βία και διαφθορά, έρωτας συνοδεύονται από εκρηκτικά χορευτικά και δυνατά τραγούδια, που συναρπάζουν τους θεατές σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη παράσταση και τα βραβεία

Το αποκαλούν "Rolls Royce των musicals". Και όχι τυχαία. Στη διάρκεια της θεατρικής του πορείας στο Broadway το "Chicago" κέρδισε 6 βραβεία Tony, 2 βραβεία Olivier, 5 βραβεία Κριτικών (Drama Desk Awards), αλλά και το βραβείο Grammy για το καλύτερο Musical Album το 1998, πραγματοποιώντας συνολικά 6.472 παραστάσεις.

Το "Chicago" ανέβηκε για πρώτη φορά το 1975 στο Broadway και συμπλήρωσε 936 παραστάσεις μέσα σε δυο χρόνια. Η σκηνοθεσία και οι πρωτοποριακές χορογραφίες, που έμειναν αξέχαστες, είχαν την υπογραφή του Bob Fosse. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας, η παράσταση ανέβηκε ξανά το 1996 και το 1997 σε δύο σκηνές, κατακτώντας τον τίτλο του 4ου μακροβιότερου musical στην ιστορία του Broadway. Την ίδια εξαιρετική διαδρομή είχε και στο West End του Λονδίνου, που παιζόταν από το 1997 έως και την 1η Σεπτέμβριου του 2012.  

Η ταινία  

Το 2002 το "Chicago" έγινε ταινία σε σκηνοθεσία και χορογραφίες Rob Marsall. Κέρδισε 6 βραβεία Oscar, ανάμεσα σε αυτά και το Oscar καλύτερου musical που μέχρι τότε ανήκε στο "Oliver" από το 1969. Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν η Catherine Zeta- Jones, η Renee Zellweger, o Richard Gere και η Queen Latifah.

Οι συντελεστές

Η απόδοση - σκηνοθεσία ανήκουν στον Σταμάτη Φασουλή, οι χορογραφίες στον Φωκά Ευαγγελινό, η ενορχήστρωση- μουσική διδασκαλία στον Αλέξη Πρίφτη, τα σκηνικά στους Γιώργο Γαβαλά - Γιάννη Μουρίκη, τα κουστούμια στη Ντένη Βαχλιώτη και οι φωτισμοί στον Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν: Τάνια Τρύπη (Βέλμα Κέλυ), Σμαράγδα Καρύδη (Ρόξυ Χαρτ), Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Μπίλυ Φλυν), Αντώνης Λουδάρος (Εϊμος Χαρτ) και στο ρόλο της Μάμα Μόρτον, η Μαρινέλλα. Συμμετέχουν ακόμα 14 ηθοποιοί-χορευτές και δεκαμελής ορχήστρα.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR