counter

Σύμφωνα με δημοσίευμα η δημοφιλής τραγουδίστρια και ο σύζυγός της απέκρυψαν απο την εφορία 4,2 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα με δημοσίευμα η δημοφιλής τραγουδίστρια και ο σύζυγός της απέκρυψαν απο την εφορία 4,2 εκατομμύρια ευρώ!
Σύμφωνα με δημοσίευμα η δημοφιλής τραγουδίστρια και ο σύζυγός της απέκρυψαν απο την εφορία 4,2 εκατομμύρια ευρώ!

Ζήνα - Λύρας

Η Πέγκυ Ζήνα και ο σύζυγός της Γιώργος Λύρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", τις επόμενες ημέρες θα κληθούν να καταθέσουν συμπληρωματικές δηλώσεις για να πληρώσουν τους επιπλέον φόρους, για τα εκατομμύρια ευρώ που απέκρυψαν απο την εφορία.

Απο την έρευνα του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι το ζευγάρι στο διάστημα των τελευταίων δέκα χρόνων απέκρυψε εισοδήματα ύψους 4,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση:

  • Το ζευγάρι κατέχει ένα σκάφος Fantom 48, αξίας 810.000 ευρώ. Κατά την αγορά του το 2007 δηλώθηκε ως επαγγελματικό με αποτέλεσμα να μην πληρωθεί Φ.Π.Α., ενώ με αυτό τον τρόπο αποφεύχθηκε η κάλυψη τεκμηρίων απόκτησης και διαβίωσης. Το σκάφος ανήκε σε μια εταιρία με την επωνυμία ΣΑΡΥΛ ΝΕΠΑ και ενοικιαζόταν σε δύο εταιρίες του συζύγου της γνωστής τραγουδίστριας, κυρίου Λύρα. Μάλιστα για να είναι "εντάξει" φορολογικά ο κύριος Λύρας και η κυρία Ζήνα, οι εταιρίες του πρώτου πλήρωσαν περίπου 40.000 ευρώ ενοίκιο για τρία χρόνια στην εταιρία του ζεύγους, που ήταν ιδιοκτήτρια του σκάφους, δηλαδή στην ΣΑΡΥΛ ΝΕΠΑ. Οι εκθέσεις του ΣΔΟΕ συμπεραίνουν ότι το σκάφος ήταν καθαρά ιδιωτικής χρήσης και δεν ενοικιαζόταν.

 

  • Το ζευγάρι κατείχε 30 τραπεζικούς λογαριασμούς, κάποιοι εκ των οποίων ήταν κοινοί με διάφορα συγγενικά πρόσωπα της κυρίας Ζήνα. Από το άνοιγμά τους προκύπτει ότι, γνωστά και άγνωστα πρόσωπα κατέθεταν χρηματικά ποσά, τα οποία το ζευγάρι χρησιμοποιούσε είτε για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, είτε για επενδύσεις.

 

  • Το ζευγάρι μέσα σε 10 χρόνια αγόρασε και πούλησε 9 πολυτελή αυτοκίνητα. Αυτή τη στιγμή κατέχουν μία Porsche Cayman 4.800 cc, αξίας 93.150 ευρώ, μία δεύτερη Porsche Cayman 3.400 cc, αξίας 122.000 ευρώ και ένα Smart coupe, αξίας 18.000 ευρώ.

 

Ο έλεγχος των αντρών του ΣΔΟΕ έδειξε ότι η κυρία  Ζήνα από το 2000 έως το 2010 είχε καταθέσεις 2.841.000 ευρώ, από τα οποία και δήλωσε τα 1.461.000 ευρώ, δηλαδή δεν εμφανιζόταν στις δηλώσεις της 1.380.000 ευρώ. Μετά το απολογητικό πόρισμα της ίδιας, το ΣΔΟΕ απέρριψε κάποια στοιχεία που προσκόμισε με αποτέλεσμα η αποκρυβείσα ύλη να ανέλθει στα 1.450.00 ευρώ.  

Από την έκθεση ελέγχου του επιχειρηματία κυρίου Λύρα φαίνεται ότι στη δεκαετία 2000 - 2010 είχε αποκτήσει 3.600.000 ευρώ εκ των οποίων δεν δήλωσε τα 2.600.000 ευρώ. Το ΣΔΟΕ κάλεσε τον κύριο Λύρα να εξηγήσει που βρέθηκαν τα υπόλοιπα χρήματα και κατόπιν εξηγήσεων διαπιστώθηκε ότι τελικώς η αποκρυβείσα ύλη ήταν 2.800.000 ευρώ.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR