counter

Αυτή που είπε "όχι" στον Marc Zuckerberg

Αυτή που είπε "όχι" στον Marc Zuckerberg
Αυτή που είπε "όχι" στον Marc Zuckerberg

Katherine Losse

Λίγοι, έως ελάχιστοι, θα γύρναγαν τη πλάτη τους στο Facebook, ειδικά αν βρισκόντουσαν στο γνωστό social media σχεδόν από το ξεκίνημά του. Όμως, η Katherine Losse στη πορεία κατάλαβε ότι μερικά πράγματα δεν αξίζουν τόσο, όσο κάποιοι πιστεύουν. Και μετά από πέντε χρόνια, αποφάσισε το 2010 πως ήρθε η στιγμή για μια γερή αποτοξίνωση από τον κόσμο της τεχνολογίας. Από το δεξί χέρι του Marc Zuckerberg έγινε σε ένα βράδυ το “μαύρο πρόβατο της αδελφότητας”. Άφησε πίσω την Καλιφόρνια, μετακόμισε σε μια μικρή πόλη του Τέξας με μόλις 2.000 κατοίκους, έσβησε το profile της από το Facebook και άρχισε να καταγράφει τις σκέψεις της. Σκέψεις που μοιράστηκε με όλους μέσα από το “The Boy Kings: A Journey Into the Heart of the Social Network”. 

Το βιβλίο της Losse κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες και μέσα σε αυτό καταγράφει την 5ετη πορεία της στον κόσμο του Facebook. Θυμάται τα πρώτα της βήματα εκεί το 2005, όταν πήγε με φιλοδοξίες και συνεργάστηκε με 50 ακόμα αγόρια που το όνειρό τους ήταν να κατακτήσουν και να αλλάξουν τον κόσμο. Παραξενεύτηκε όταν οι υπάλληλοι του γνωστού social media ήταν υποχρεωμένοι στα γενέθλια του Zuckerberg να φοράνε t-shirt με τη φωτογραφία του και ότι οι διακοπές τους γινόντουσαν περίπου 2 μέτρα από τα γραφεία τους! Βαρέθηκε όταν η δουλειά έπαυε να είναι κάτι το ξεχωριστό και θύμιζε μία ακόμη… δουλειά. Και προβληματίστηκε το τελευταίο διάστημα, όταν άρχισε να αναρωτιέται τι είναι σωστό και τι λάθος. Αν το Facebook όντως βοηθάει στη κοινωνικότητα των ανθρώπων ή απλά κάνει όλους να ανθρώπους να λειτουργούν όπως ο Zuckerberg, που όσο έξυπνος κι αν είναι, δεν παύει να θεωρείται αντικοινωνικός. 

Πάντως, όπωςπαραδέχεται η Losse, ξανάνοιξε τον λογαριασμό της στο Facebook, απλώς πλέον τον χρησιμοποιεί με μέτρο. Άλλωστε, από την τεχνολογία δεν μπορείς να ξεφύγεις εύκολα...

Από τον Φροίξο Φυντανίδη

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR