counter

Θα γίνει ταινία η ζωή της Μελίνας και του Μίκη

Θα γίνει ταινία η ζωή της Μελίνας και του Μίκη
Θα γίνει ταινία η ζωή της Μελίνας και του Μίκη

 Μελίνα Μερκούρη- Μίκης Θεοδωράκης

 

«Θέλω να κάνω ταινία τη ζωή μεγάλων προσωπικοτήτων που ξεπέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας, όπως είναι η Μελίνα Μερκούρη και ο Μίκης Θεοδωράκης», λέει ο Αντώνης Χατζηαντωνάς σε συνέντευξη του στην «Espresso της Κυριακής»,  αποκαλύπτοντας ότι τις επόμενες μέρες έχει ραντεβού με τον Αλεξάντερ Πέιτζ, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς του Hollywood. Με τις δύο μεγάλες αυτές ελληνοαμερικανικές παραγωγές, στοχεύει, όπως λέει, να προωθήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό και να ανατρέψει την εικόνα που υπάρχει.

Μίκης Θεοδωράκης

(ΠΑΡΙΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Εξηγώντας γιατί επέλεξε τους δύο μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες, λέει: «Εκτιμώ απεριόριστα το Μίκη Θεοδωράκη. Μπορεί να συγκριθεί ισάξια με μερικούς από τους μεγαλύτερους συνθέτες του προηγούμενου αιώνα, όπως ο Μότσαρντ, ο Σοπέν και άλλοι. Στην χώρα μας δεν τον έχουμε εκτιμήσει όσο έπρεπε. Στο εξωτερικό θαυμάζουν το Μίκη περισσότερο απ’ ό,τι εμείς». Και προσθέτει για τη Μελίνα: «Ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα. Μια αληθινή σταρ και παράλληλα μια γυναίκα – σύμβολο για τη δημοκρατία, που λατρεύτηκε στην Ευρώπη και την Αμερική. Ο σύζυγός της , Ζυλ Ντασσέν, ακόμα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους πατέρες του Hollywood».

Μελίνα Μερκούρη

(srt, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ποιοι ηθοποιοί θα μπορούσαν να ενσαρκώσουν τις μεγάλες αυτές προσωπικότητες; Ο παραγωγός απαντά: « Δεν θα υπάρχει ένα κεντρικό πρόσωπο στην κάθε ταινία αλλά δύο με τρεις ηθοποιοί, αφού θα παρακολουθούμε την ολότητα της ζωής τους. Το μόνο σίγουρο είναι πώς πρέπει να είναι σπουδαίοι και πολυτάλαντοι οι ηθοποιοί που θα παίξουν αυτούς τους ρόλους»    

Αντώνης ΧατζηαντωνάςΟ επιχειρηματίας και παραγωγός Αντώνης Χατζηαντωνάς

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR