counter

Το βιβλίο που "καταστρέφει" την οικογένεια Σαρκοζί

Το βιβλίο που "καταστρέφει" την οικογένεια Σαρκοζί
Το βιβλίο που "καταστρέφει" την οικογένεια Σαρκοζί

Νικολά ΣαρκοζίΜπορεί ο Νικολά Σαρκοζί να μην βρίσκεται στην αιχμή της επικαιρότητας, μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας ένα μήνα πριν, ωστόσο, συνεχίζει ακόμη να "γοητεύει" τους Γάλλους... ποικιλλοτρόπως. Ένα νέο βιβλίο με θέμα "τα έργα και τις ημέρες" του πρώην Προέδρου αλλά και του γιου του, Ζαν Σαρκοζί, αναστατώνει τη χώρα και ειδικότερα τη γαλλική Δεξιά.

Το βιβλίο έχει τίτλο "Le monarque, son fils, son fief" ("Ο μονάρχης, ο γιος του και το φέουδο") και συγγραφέας είναι η Μαρί Γκιγιόμ, διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του άσπονδου φίλου του Νικολά Σαρκοζί, Πατρίκ Ντεβετζιάν, ο οποίος έχει εκλεγεί βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές. Στις σελίδες του βιβλίου η συγγραφέας περιγράφει με μελανά χρώματα τη μεγαλομανία του Σαρκοζί, το νεποτισμό και τη δίψα του για εξουσία. Τα σχόλια δεν είναι καθόλου κολακευτικά ούτε και για τον Ζαν Σαρκοζί, τον οποίο χαρακτηρίζει άπληστο και αδίστακτο. Οι ήρωες του βιβλίου έχουν φανταστικά ονόματα, αλλά μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει κανείς τον γάλλο πολιτικό και τον γιο του.

Μια από τις ιστορίες του βιβλίου αναφέρεται σε μια συνάντηση του "Ρόκι" (Ζαν Σαρκοζί) με μια πολιτικό στο Προεδρικό Μέγαρο. Αφορούσε στη χρηματοδότηση ενός έργου στην πόλη όπου εκλεγόταν η πολιτικός. Ο "Ρόκι" της ζητά για αντάλλαγμα... "σεξουαλικές υπηρεσίες" τονίζοντας πως είναι πολύ στρεσαρισμένος και ήθελε να χαλαρώσει. Τελικά, η πολιτικός υποκύπτει στις "ορέξεις" του νεαρού.

Ο Νικολά Σαρκοζί δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για το βιβλίο, το οποίο στις πρώτες δέκα ημέρες κυκλοφορίας του έχει πουλήσει 10.000 αντίτυπα. Άνθρωποι που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρώην Γάλλο πρόεδρο αποκαλύπτουν πως είναι έξαλλος και πως σκέφτεται να ζητήσει το "κεφάλι" του Ντεβετζιάν στην επόμενη συνεδρίαση των οργάνων του δεξιού γαλλικού κόμματος, καθώς θεωρεί πως πίσω από το βιβλίο κρύβεται εκείνος. Ο ίδιος ο Ντεβετζιάν, από την άλλη, δήλωσε πως θα απολύσει την ιδιαιτέρα του και συγγραφέα του βίβλιου.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR