counter

«Είμαι άστεγη!»

«Είμαι άστεγη!»
«Είμαι άστεγη!»

Χρύσα Ρώπα

 Από τον Κωνσταντίνο Χαντζάκο – Αντωνάτο.

Στην Τατιάνα Στεφανίδου και την εκπομπή «Μίλα» μίλησε η Χρύσα Ρώπα, το απόγευμα της Παρασκευής 15 Ιουνίου 2012, παραδεχόμενη ότι έμεινε άνεργη, έπεσε σε κατάθλιψη και σήμερα έφτασε στο σημείο να είναι άστεγη.

Μόλις μετά τον πρόλογο της παρουσιάστριας για τη γνωστή ηθοποιό, η ίδια η Χρύσα Ρώπα τόνισε: «Αν ξέρεις ότι αυτό που νομίζουν οι άλλοι δεν είσαι εσύ, είναι πολύπλοκο το θέμα. Άλλη είμαι εγώ και άλλη νομίζουν ότι είμαι. Εδώ δεν είναι ρόλος, είμαι εγώ. Δεν έχω δανεικά λόγια», ενώ συνέχισε: «Δεν με απασχόλησε ποτέ αυτό. Έχω μια αντιπάθεια στην κοινή γνώμη. Δεν φρόντισα να δημιουργήσω μια εικόνα στα lifestyle και στα κοινωνικά. Ποτέ δεν προσβλήθηκα από τον ιό της αναγνωριστικότητας. Εγώ ξεκίνησα να κάνω θέατρο, αυτό είναι το όνειρό μου. Εκεί αρχίζει και τελειώνει. […] Εγώ αυτό που κάνω, το θέατρο, το έχω σπουδάσει, το έχω μάθει. Δεν είμαι πλακατζού, έχω και τις ευχάριστες στιγμές μου και τα πάνω μου και τα κάτω μου. Μπορεί να διαθέτω κάποιο χιούμορ, γιατί και αυτό είναι αντικειμενικό, αλλά δεν νομίζω ότι ο κόσμος προσδοκεί κάτι τέτοιο από μένα».

Σχολιάζοντας την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη απέναντι στη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου, η ίδια δήλωσε: «Εγώ προσωπικά ένιωσα και νιώθω πάρα πολύ μεγάλη ντροπή. Και νομίζω χρόνια είχα να ντραπώ τόσο πολύ. Το πήρα προσωπικά και ντράπηκα! Δεν είναι απλό να ντρέπεσαι. Ντράπηκα. Ήθελα να γράψω κάτι και να μεταφέρω στην κυρία Κανέλλη και στην κυρία Δούρου ότι νιώθω πως ντρέπομαι. Νιώθω ευθύνη που ένας δέρνει μια γυναίκα ή έναν πιο αδύναμο άνθρωπο. Δεν μπορεί, κάτι δεν έκανα καλά», ενώ συνέχισε αποκαλύπτοντας τι την ενοχλεί στη σημερινή κοινωνία: «Απαγορεύεται να έχω διαφορετική άποψη. Απαγορεύεται να είμαι μαύρος, κίτρινος, φτωχός… Έτσι δεν χωρίζεται ο κόσμος; Έτσι τον χώρισαν! Δεν υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων. Είναι άνθρωποι! Και εγώ δεν πίστεψα ότι τα παιδιά είναι αγγελούδια! Τα εξανθρωπίζουμε… Πρέπει να μάθουμε σαν μάνες στο παιδί μας πως δεν πρέπει να πληγώνουμε τους άλλους. Αλλά αυτό το να απαγορεύεται επί της ουσίας κάτι, είναι φασισμός».

Μάλιστα, η Χρύσα Ρώπα όταν ρωτήθηκε από την Τατιάνα Στεφανίδου για το ποια είναι η γνώμη της για το κόμμα της Χρυσής Αυγής, απάντησε: «Δεν με απασχολεί η Χρυσή Αυγή, με απασχολεί που θα ξαναμπει το ΠΑΣΟΚ στη βουλή. Τα τελευταία σαράντα χρόνια μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και υπάρχει κόσμος που ψηφίζει ακόμα ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλω να διαφημίσω κάποιο κόμμα, αλλά ψηφίζεις πάλι τους κλέφτες; Τα λαμόγια; Και έχουν το θράσος μετά από όλα αυτά να σου λένε ξαναψήφισέ μας! […] Μας κοροϊδεύουνε, μας έχουν ψεκάσει;».

Ακόμη, η Χρύσα Ρώπα δεν δίστασε να παραδεχτεί πως είναι άστεγη: «Είμαι άστεγη! Μου έδωσε ένας φίλος το σπίτι του να μείνω. Επειδή ήμουν άνεργη! Δεν δούλεψα τον χειμώνα και αν δεν έχεις ένα δικό σου σπίτι. Δεν έχω κάτι με τους τακτοποιημένους, αλλά…», ενώ για το πώς έφτασε στο σημείο να μην έχει ένα σπίτι να ζήσει μετά από τόσα χρόνια καριέρας απάντησε: «Τα κατάφερα, αυτά είναι γνωστές ιστορίες. Αν έχεις φίλο που σου λέει πάρε σπίτι να μείνεις, νιώθω πάμπλουτη. Τι να μου πει ότι έχω στο όνομά μου ένα σπίτι; […] Άμα δεν έχεις να ακουμπήσεις ή πέφτεις κάτω ή σηκώνεσαι και λες δεν ακουμπάω. Και όποιος περνάει και αφήνει να ακουμπήσω, ακουμπάω. Έτσι όπως είναι, όμως, η κατάσταση στην Ελλάδα δεν μπορώ να κάνω προσωπικό το ζήτημα. Τώρα το μόνο που μένει να κόψουμε έιναι τις φλέβες μας, δεν έχουμε κάτι άλλο να κόψουμε. Τώρα το μόνο που περιμένουμε είναι να βγει μια κυβέρνηση».

Στη συνέχεια της ίδιας συζήτησης, η Χρύσα Ρώπα συνέχισε: «Όταν πας να κάνεις μια οικογένεια και δεν σου κάθεται (σε επηρεάζει).  Εμένα μου έλειπε πάρα πολύ η οικογένεια. Εμένα δεν έκατσε καλά η υιοθεσία μου, μεσολάβησαν και κάποια οικοτροφεία. Δεν ήμουν κανενός, ήμουν μόνη μου», ενώ για τη συνέπειες του διαζυγίου της στην υγεία της αποκάλυψε: «Είχα έναν όγκο καλοήθη, μάλλον λόγω των ψυχολογικών μου, παντού. Στην κοιλιά μου, στο κεφάλι… Τι είναι η κατάθλιψη; Δέχτηκα μεγάλη πίεση! Από αυτό το ιδεατό, έτσι όπως το είχα εγώ μέσα στο μυαλό μου. […] Αλλά η ζωή συνεχίζεται. Αφού είμαι εδώ, θα είμαι. Δεν είναι για όλους σεργιάνι η ζωή και δεν εξαρτάται πάντα από το οικονομικό. Φαντάσου όμως ότι άνοιξαν αγκαλιές σαν του Σταμάτη Φασουλή. Δεν θέλω να έχω παρελθόν! Σήμερα και το μέλλον».

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR