counter

Κύπρος

Κύπρος
Κύπρος

Η Κύπρος είναι το διαμάντι της Ανατολικής Μεσογείου. Ένας τόπος με πανάρχαια ιστορία και πολιτισμό και ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον. Είναι ένας τόπος γεμάτος μυστήριο και μαγνητισμό, με μοναδικές δονήσεις, που όσο ανεξήγητες και αν είναι, είναι υπαρκτές! Ίσως, χάρη στην αφρογέννητη θεά του που συνεχίζει να σκορπά γενναιόδωρα την ευλογία του έρωτα που παρασέρνει και την ίδια στη δίνη του, δεν παύει όμως να τη σκορπίζει κι ολόγυρά της.

Στο ιερό δάσος της Αφροδίτης, σε ένα σημείο αδιαπέραστο από τις ακτίνες του ήλιου, στη Fontana Amorosa (Λουτρά της Αφροδίτης), σε μια μυρωμένη φύση του Ακάμα, θα μαγευτείτε από την άγρια και θελκτική, ρομαντική και ερωτικά μαγευτική ατμόσφαιρα που επικρατεί, με τα νερά να ξεπηδούν από ρωγμές βράχων, όπου εκεί η βασίλισσα της ομορφιάς, αθέατη, έπαιρνε το λουτρό της.

Η Κύπρος σας γοητεύει όποια εποχή κι αν επιλέξετε να πάτε, όπου κι αν επιλέξετε να μείνετε. Με το γλυκό της κλίμα, τη θαλασσινή της αύρα, την ζεστασιά των ανθρώπων της, τις φυσικές ομορφιές της αλλά και την υπέροχη κουζίνα της, σίγουρα θα θέλετε να πάτε εκεί ξανά και ξανά. Ο χρόνος αποκτά άλλη ουσία, χωρίς καμιά σπασμωδική βιασύνη, σχεδόν μακρόσυρτα σε μια αέναη διαδρομή ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Εσείς αφήνεστε στη γλυκιά του νωχέλεια, απολαμβάνοντας την αιωνιότητα ανεπανάληπτων προσωπικών στιγμών, όπου κι αν βρεθείτε: σε κοσμοπολίτικα ρεστοράν, σε γραφικά ταβερνάκια και γευτείτε τις νοστιμιές της Κύπρου πίνοντας ζιβανία και δοκιμάζοντας το περίφημο χαλούμι , βρεθείτε επίσης, σε trendy clubs, σε ατμοσφαιρικά μπαράκια, από την αυθεντική Πάφο, τη γεμάτη ζωή Λεμεσό, την αρχοντική Λευκωσία και τη βυθισμένη στο παλιό μεγαλείο Λάρνακα, μέχρι την πολύβουη και κοσμοπολίτικη Αγία Νάπα.

Η Κύπρος διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου. Αποτελούν ένα από τα καλύτερα συστατικά του τουριστικού προϊόντος του νησιού. Υπάρχει μεγάλη επιλογή και ποικιλία και οι επισκέπτες μπορούν να βρουν την παραλία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Από κοσμοπολίτικη έως σχεδόν άδεια. Οι πιο φημισμένες παραλίες με χρυσή ή λευκή άμμο  βρίσκονται στον Πρωταρά, την Αγία Νάπα και την Λάρνακα.

Κάντε τις βόλτες σας στην Παλιά Πόλη της Λευκωσίας, ένα περιβάλλον υψηλής αρχιτεκτονικής. Βρεθείτε σε γραφικά χωριουδάκια, ζώντας τις παραδόσεις της Κύπρου. Χαλαρώστε σε πολυτελές ξενοδοχεία, απολαμβάνοντας τις ανέσεις υψηλών προδιαγραφών, βγείτε και απολαύστε όλα όσα σας προσφέρει απλόχερα η Κύπρος. Ζήστε και αναπνεύστε ένα αέρα άλλων εποχών και άλλων κόσμων στο Κάστρο της Πάφου αλλά και στο Κάστρο της Λεμεσού.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR