counter

Πώς να προχωρήσεις μπροστά!

Πώς να προχωρήσεις μπροστά!
Πώς να προχωρήσεις μπροστά!

Αν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που χώρισες κι εσύ ακόμα τον σκέφτεσαι, καλό θα ήταν να θέσεις σε εφαρμογή τακτικές που θα σε βοηθήσουν να ξεκολλήσεις από το παρελθόν.

1. Μην το κρατάς μέσα σου. Μίλα για όσα αισθάνεσαι σε φίλους έμπιστους και καλούς, που είναι πρόθυμοι να συμμεριστούν τα συναισθήματά σου και να σε υποστηρίξουν. Η υποστήριξή τους είναι κάτι που σίγουρα θα σε βοηθήσει. Εξάλλου είναι πάντα ωραίο να ανακαλύπτεις ότι υπάρχουν πολλοί που σε αγαπούν και νοιάζονται για σένα.

2. Διατήρησε την κοινωνικότητά σου. Φρόντισε να είσαι σε συχνή επαφή με τους φίλους σου. Δήλωσε συμμετοχή στις εξόδους, αποφεύγοντας να μένεις μέσα, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, που δεν κρατά τον εγκέφαλό σου απασχολημένο η δουλειά και τα συναισθήματα θλίψης και απογοήτευσης είναι πιο έντονα.

3. Ανανέωσε την εμφάνισή σου. Λάβε υπόψη ότι όσο καλύτερη είναι η εικόνα σου τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα νιώθεις, πράγμα που θα σου εξασφαλίσει περισσότερη αυτοπεποίθηση στις επαφές σου με το αντίθετο φύλο. Ναι, δικαιούσαι ένα shopping therapy αυτή την περίοδο όσο περιορισμένα κι αν είναι τα οικονομικά σου.

4. Βρες ενδιαφέροντα που θα σε φέρουν σε επαφή με κόσμο. Γράψου σε ένα γυμναστήριο, ξεκίνησε ένα σπορ, χορό, μαθήματα ξένης γλώσσας ή οτιδήποτε άλλο νομίζεις. Η επαφή σου με νέα πρόσωπα μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο αναζωογονητική απ’ όσο φαντάζεσαι.

5. Αναπλήρωσε το κενό. Αφιέρωσε χρόνο σε όλα τα πράγματα που είχες παραμελήσει εξαιτίας της σχέσης. Άλλαξε τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Διάβασε βιβλία. Κάνε ταξίδια. Υιοθέτησε ένα ζωάκι. Παράλληλα στρέψε το ενδιαφέρον στον εαυτό σου και στις προσωπικές σου ανάγκες. Γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό σου, εξελίσσεσαι και ωριμάζεις με τρόπους που θα σε βοηθήσουν να αναγνωρίσεις  τι είναι αυτό που αναζητάς σε μια επόμενη σχέση.

Αν πάντως νιώθεις ότι τα συναισθήματα απόγνωσης και απελπισίας επιμένουν πάνω από έξι μήνες ή δε βρίσκεις το ενδιαφέρον να ξεκινήσεις μια νέα σχέση, παρόλο που υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, καλό είναι να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό, η καθοδήγηση και η υποστήριξη του οποίου μπορεί ν’ αποδειχθεί πολύτιμη. 

*με τη συνεργασία της Βάσως Μακαρώνη, κλινική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR