counter

Σπιτικό παγωτό βανίλια!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

ΥΛΙΚΑ

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 κουτί γάλα εβαπορέ

1 κουτί φυτική σαντιγί

2 βανίλιες σε σκόνη

2 φλιτζάνια αμύγδαλα καβουρντισμένα και τριμμένα

 

Σπιτικό παγωτό βανίλια!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την φυτική σαντιγί και τη χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι τριμμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  2. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζετε το παγωτό από το ψυγείο το μεταφέρετε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά. Το αδειάζετε ξανά στο μπολ και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρετε το παγωτό σε μπάλες πασπαλισμένο με τριμμένο αμύγδαλο.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αντί για αμύγδαλα να βάλετε στο παγωτό σας φουντούκια ή κομματάκια σοκολάτας.

Περισσότερες συνταγές στο www.mirsini.gr

MOST POPULAR