1) Τρυπάμε τη μελιτζάνα με ένα πιρούνι σε πολλά μέρη. Μπορούμε να την ψήσουμε σε ένα μάτι πάνω σε αλουμινόχαρτο. Διαφορετικά μπορούμε, αν θέλουμε, να την τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο και να την ψήσουμε στους 200°C για 20' μέχρι να μαλακώσει.
2) Βάζουμε τον χυμό του λεμονιού σε ένα μπολ. Κόβουμε τη μελιτζάνα στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό της και το βάζουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να το απορροφήσει όλο.
3) Ανακατεύουμε τη φέτα και τα υπόλοιπα υλικά.
4) Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)