500 γρ. η ½ κιλό φύλλο για μπακλαβά
1 κιλό αμύγδαλο ωμό χωρίς τη φλούδα, ψιλοτριμμένο
4 ασπράδια
1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
½ κουτ.σουπ. βούτυρο αγελαδινό
½ κουτ. σουπ. βούτυρο γάλακτος
20-30 κερασάκια κόκκινα γλασέ
Για το σιρόπι:
2 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 φλιτζ. τσαγ. νερό
1 κου. γλυκ. χυμός λεμόνι
Περισσότερες συνταγές στο www.mirsini.gr
1.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C , στον αέρα.
2.Κόβετετε τα φύλλα του μπακλαβά κατά μήκος σε λουρίδες των 3-4 εκ.
3. Τοποθετείτε σε ένα μπολ τα ασπράδια και την ζάχαρη και τα χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
4. Στη συνέχεια ρίχνετε το αμύγδαλο μέσα στην μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά και κυκλικά με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).
5.Κατόπιν, παίρνετε τρία τρία τα φύλλα που είναι κομμένα σε λουρίδες και τα βουτυρώνετε ελαφριά μεταξύ τους. Βάζετε κατά μήκος την γέμιση και τα τυλίγετε σε σπείρα.
6. Βουτυρώνετε ένα ταψί 32 εκ. και τοποθετείτε επάνω κάθε μπακλαβαδάκι που ετοιμάζετε. Βάλτε ένα κερασάκι επάνω σε κάθε μπακλαβαδάκι και πιέστε το ελαφρά με το δάχτυλό σας να <καθίσει >στην γέμιση.
7.Τοποθετείτε το ταψί στην μεσαία σχάρα στον φούρνο στους 180 και ψήνετε για 30’-40’.
8.Για το σιρόπι, παίρνετε μια μεσαία κατσαρόλα, βάζετε την ζάχαρη ,το νερό και τον χυμό λεμονιού. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφού πάρει βράση αφήνετε για άλλα 5΄να δέσει το σιρόπι.
Βγάζετε το ταψί με τα μπακλαβαδάκια από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Κατόπιν με μία κουτάλα περιχύνετε τα μπακλαβαδακια με το ζεστό σιρόπι.
Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Χρήσιμο:
Ξεκινήστε να φτιάχνετε το σιρόπι λίγα λεπτά πριν βγάλετε τα μπακλαβαδάκια από τον φούρνο για να μην κρυώσει όσο περιμένετε να ψηθούν.