counter

Μεσογειακά μπέργκερ

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

  • 500 γρ. βοδινός κιμάς
  • 4 φέτες τυρί του τοστ
  • 1 πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 πολύ ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι σούπας ξερή ρίγανη
  • 2 κόκκινες πιπεριές, χωρίς σπόρους και πολύ ψιλοκομμένες
  • 1 χούφτα πολύ ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1 χούφτα πολύ ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Λίγο κόκκινο κρασί
Μεσογειακά μπέργκερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατέψτε το μείγμα καλά με τα χέρια σας, να ομογενοποιηθεί. Χωρίστε το σε 4 μεγάλες μπάλες και σχηματίστε μπιφτέκια. Λιώστε ένα κομματάκι βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να πάρουν χρώμα. Σερβίρετέ τα σε μπέργκερ με ψωμάκι, φρέσκα φύλλα σαλάτας και ντομάτα. Συνοδέψτε με τηγανιτές πατάτες. Η προετοιμασία διαρκεί περίπου 10 λεπτά και το μαγείρεμα περίπου 15 λεπτά.

MOST POPULAR