counter

Κοτόπουλο με σάλτσα σκόρδου και γλυκό κρασί

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

Νόστιμο και απλό στην ουσία του αυτό το φαγητό έχει όλα τα φόντα να γίνει το αγαπημένο σας όπως και το δικό μου!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Νόστιμο και απλό στην ουσία του αυτό το φαγητό έχει όλα τα φόντα να γίνει το αγαπημένο σας όπως και το δικό μου!

Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπ.

Χρόνος μαγειρέματος:1 ώρ. 15 λεπ.

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

Κόστος:12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα (http://www.mirsini.gr/new/media/com_yoorecipe/images/person-icon.pnghttp://www.mirsini.gr/new/media/com_yoorecipe/images/person-icon.pnghttp://www.mirsini.gr/new/media/com_yoorecipe/images/person-icon.pnghttp://www.mirsini.gr/new/media/com_yoorecipe/images/person-icon.png)

Για τη συνταγή

  • 1 κοτόπουλο περίπου 1 1/2 κιλό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 3 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 3 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
Κοτόπουλο με σάλτσα σκόρδου και γλυκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε το αλεύρι και το κοτόπουλο σε μια σακούλα τροφίμων την κλείνετε και την ανακινείτε έτσι ώστε να αλευρωθεί το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, λίγα – λίγα τα κομμάτια, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.


2. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε τον ζωμό, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και φέρνετε σε βρασμό. Μόλις πάρει βράση το αποσύρετε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.


3. Σκεπάζετε την κατσαρόλα καλά και σιγοβράζετε το κοτόπουλο για 45 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει και να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να πυκνώσει.


4. Εν τω μεταξύ, διαχωρίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις ρίχνετε, ακαθάριστες, σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό, τόσο ώστε να τις σκεπάζε. Τις βάζετε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε και τις κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό. Τις καθαρίζετε.


5. Σε μια τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.


6. Αφαιρείτε από το κοτόπουλο το μπουκέτο μυρωδικών και προσθέτετε το σκόρδο και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι. Αποσύρετε και σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό με την σάλτσα του.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και λίγα μανιτάρια, τα οποία θα σωτάρετε και τα θα προσθέσετε στο φαγητό όπως τα σκόρδα.

 

MOST POPULAR