counter

Φιλέτα κοτόπουλο με τραγανή κρούστα

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλου κομμένα κατά μήκος 

2 φλιτζ. τσαγ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

2 μεγάλες ώριμες τομάτες

1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σουπ. βασιλικό ψιλοκομμένο

2 φρέσκα  κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο

2 κουτ. σουπ. ντοματίνια κονκασέ

2 κουτ. σουπ. ξύδι μπαλσάμικο

2 μεγάλα κρίθινα παξιμάδια

4 κου. σου. ελαιόλαδο

1 κου. γλυκό. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή

αλάτι

πιπέρι

Φιλέτα κοτόπουλο με τραγανή κρούστα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  1. Καταρχήν πλένετε πολύ καλά το κοτόπουλο, το στραγγίζετε, το τοποθετείτε σε ένα μπολ όπου και το αλατοπιπερώνετε.
  2. Σε ένα μπολ αδειάζετε τα δυο γιαούρτια και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, τη πάπρικα και ανακατεύετε. Εκεί μέσα τοποθετείτε τα πλυμένα και αλατοπιπερωμένα στήθη κοτόπουλου. 
  3. Ωστόσο σε ένα δεύτερο μπολ ψιλοκόβετε τις ώριμες ντομάτες και προσθέτετε, το σκόρδο, τα ντοματίνια κονκασέ, μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το φρέσκο βασιλικό, το ξύδι μπλασαμικό και τα κρίθινα παξιμάδια τα οποία έχετε περάσει από το μούλτι και τα έχετε σπάσει σε μικρά κομματάκια.
  4. Βγάζετε το κοτόπουλο από την γιαουρτένια μαρινάδα του. Το σκουπίζετε ελαφρά με λίγο χαρτί κουζίνας και το αραδιάζετε σε ένα πυρίμαχο ταψάκι. Περιχύνετε με την σαλτσούλα ντομάτας, μυρωδικών και παξιμαδιού και ψήνετε στους 180 βαθμούς στον φούρνο για 30-40 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ:

Μπορείτε να διατηρήσετε τα στήθη κοτόπουλου ή μπουτάκια ξεκοκαλισμένα μέσα στην μαρινάδα τους στο ψυγείο για 3-4 ημέρες. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομείτε  χρόνο και επιπλέον μειώνεται πολύ ο χρόνος ψησίματος τουλάχιστον κατά 8 λεπτά . Μπορείτε αν θέλετε να τα βάλετε όπως είναι με την μαρινάδα τους σε τάπερ στην κατάψυξη για 2-3 εβδομάδες. Όταν τα αποψύξετε, η μαρινάδα έχει εισχωρήσει στο κρέας, οπότε ο χρόνος ψησίματος μειώνετε σημαντικά (περίπου 10 λεπτά). 

 

Περισσότερες συνταγές στο www.mirsini.gr

MOST POPULAR