Αργύρης Αγγέλου: Αυτή είναι η δική του συνταγή για κολοκυθόσουπα
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)
Την Πρωτοχρονιά, οι φωτογραφίες από το ρεβεγιόν της Δέσποινας Βανδή στο σπίτι της έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Ανάμεσα στα στιγμιότυπα, είδαμε και την κολοκυθόσουπα που έφτιαξε με τα χεράκια του ο Αργύρης Αγγέλου.
Ο ηθοποιός μοιράστηκε τα μυστικά της συνταγής του στην κουζίνα της εκπομπής «Το Πρωινό».
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ
1 μικρή κίτρινη κολοκύθα
1 μεγάλο πράσο
1 μεγάλη γλυκοπατάτα
1 μεγάλο καρότο
Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 ½ λίτρο νερό
Αλάτι
Πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
250 γρ. ανθότυρο
Λίγος ψιλοκομμένος άνιθος
1 ρόδι
Παίρνουμε την κολοκύθα, την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε τεμάχια. Στη συνέχεια αφού κόψουμε τη γλυκοπατάτα και τα υπόλοιπα υλικά με τον ίδιο τρόπο, βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τα υλικά στην κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε σε υψηλή θερμοκρασία. Θα καταλάβουμε ότι τα υλικά είναι εντάξει, όταν δούμε ότι το πράσο έχει «μαραθεί». Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και κατόπιν ρίχνουμε βρασμένο νερό μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να καλύψουμε τα υλικά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να βράσουν για μία ώρα.
Τέλος, πολτοποιήστε τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα και αναλόγως τη πυκνότητα που θέλετε μπορείτε να προσθέσετε νερό. Μόλις τοποθετήσετε τη σούπα στο βαθύ πιάτο, βάλτε ανθότυρο.