counter

Τα γεγονότα που μας συγκλόνισαν το 2014

Τα γεγονότα που μας συγκλόνισαν το 2014
Τα γεγονότα που μας συγκλόνισαν το 2014

Από τον Διονύση Χριστόπουλο

Κάθε φορά που αλλάζουν φρουρά οι χρόνοι, ο απολογισμός είναι πάντα αμφίρροπος και τελικά δεν καταλήγεις ποτέ για το αν ο χρόνος που φεύγει ήταν επιτυχημένος ή αποτυχημένος. Αν και όλα αυτά τις περισσότερες φορές είναι υποκειμενικά.

Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα γεγονότα που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον για το 2014 και καθήλωσαν θέλοντας και μη τους κατοίκους, άλλοτε του πλανήτη και άλλοτε της Ελλάδας.

Έτοιμοι για μια αναδρομή στο παρελθόν 2014;

  1. Χωρίς αμφιβολία η ανασκαφή της Αμφίπολης και τα σημαντικά ευρήματα κράτησαν αμείωτο το παγκόσμιο ενδιαφέρον και δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο, ούτε και παραπονεμένο. Δυστυχώς ή ευτυχώς τον κάτοικο του τάφου θα τον μάθουμε το 2015. Αναμένουμε!
  2. Ο πόλεμος των Τζιχαντιστών και των Κούρδων στο Κομπάνι της Συρίας, ήταν ακόμη ένα γεγονός, το οποίο, αν και δυσάρεστο, απασχόλησε τα διεθνή μέσα και την κοινή γνώμη, όσο λίγα γεγονότα το 2014. Οι εικόνες που παρακολουθήσαμε φρικιαστικές και τα αποτελέσματα του πολέμου, πάντα τραγικά.
  3. Στο ίδιο κλίμα και ο πόλεμος Ρώσων και Ουκρανών για το ζήτημα της Κριμαίας, η οποία αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί από το Ουκρανικό Κράτος και να ενωθεί με την Ρωσική Ομοσπονδία.
  4. Η είσοδος ακροδεξιών κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως η Χρυσή Αυγή ή το κόμμα των Γάλλων Εθνοσοσιαλιστών της Μαρί Λεπέν, προβληματίζουν έντονα την παγκόσμια κοινότητα και καθιστούν το μέλλον της Ευρωζώνης, όλο και πιο ζοφερό.
  5. Το διπλό φονικό της Μάνης, με θύματα δύο νεαρούς, οι οποίοι έπεσαν νεκροί από σφαίρες δύο ανηλίκων, συγκλόνισε επίσης την ελληνική κοινή γνώμη και απασχόλησε για μεγάλο χρονικό διάστημα τα Μέσα Ενημέρωσης.
  6. Αντίστοιχα, το Μακελειό στο Μικρολίμανο από διαταραγμένο αλλοδαπό, ο οποίος τραυμάτισε περισσότερα από 10 άτομα πυροβολώντας σε νυχτερινό μαγαζί, σόκαρε επίσης την κοινή γνώμη και προκάλεσε πανικό.
  7. Παγκόσμια ρίγη συγκίνησης όμως σκόρπισε και η αυτοκτονία του Robin Williams, ο οποίος έδωσε τέλος στην ζωή του καταναλώνοντας χάπια και στέρησε το χαμόγελο, που τόσο απλόχερα σκορπούσε.
  8. Τα φώτα της παγκόσμιας κοινότητας, ωστόσο, τράβηξε και η επίσκεψη στην χώρα μας της Amal Alamouddin Clooney, η οποία εκπροσώπησε στην Ελλάδα, δικηγορικό γραφείο, που συμβουλεύει την κυβέρνηση για τις κινήσεις της, προκειμένου τα γλυπτά του Παρθενώνα να επιστρέψουν από το Βρετανικό Μουσείο.
  9. Χρονιά Mudial το 2014 και η Γερμανία άφησε τους φίλαθλους – και όχι μόνο- με το στόμα ανοιχτό. Αφού εξολόθρευσε την διοργανώτρια Βραζιλία, κατάφερε να κερδίσει την κούπα από την Αργεντινή και να πανηγυρίσει μία εξαιρετική ποδοσφαιρική εμφάνιση.
  10. Last but not least, ο διάσημος celebrity Σήφης, ο οποίος στις Ακτές της Κρήτης, αποφάσισε να κολυμπήσει σκορπώντας φόβο και γέλιο σε όσους δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν έναν κροκόδειλο στα ποτάμια ενός Ελληνικού νησιού.

Ενδιαφέρουσα χρονιά το 2014. Λέτε το 2015 να μας επιφυλάσσει περισσότερες εκπλήξεις.

Διαβάστε επίσης: Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR