counter

Πέθανε ο Νίκος Κούνδουρος σε ηλικία 90 ετών

Πέθανε ο Νίκος Κούνδουρος σε ηλικία 90 ετών
Πέθανε ο Νίκος Κούνδουρος σε ηλικία 90 ετών

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή ένας από τους σημαντικότερους Έλληνας σκηνοθέτης, ο Νίκος Κούνδουρος. Οι γιατροί μετά τη νοσηλεία του διέγνωσαν, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, καρδιακή ανεπάρκεια, ενώ πριν λίγες ώρες έφυγε από τη ζωή μέσα στο σπίτι του.

Ο Νίκος Κούνδουρος γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1926 και ήταν γιος του δικηγόρου και πολιτικού Ιωσήφ Κούνδουρου. Σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από την οποία και αποφοίτησε το 1948.

Συχνά είχε  αντιπροσωπεύσει τον ελληνικό κινηματογράφο πολλές φορές στο εξωτερικό όπως στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας το 1953 και 1956, στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 1958, 1963 και 1967, ενώ ε ίχε  τιμηθεί με το Πρώτο Βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Βερολίνου το 1963 για την ταινία «Μικρές Αφροδίτες» καθώς και για την ταινία του «Το ποτάμι» στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1959.

Αξίζει να σημειωθεί πως αντίγραφα  πολλών ταινιών του βρίσκονται στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Κινηματογράφου, στη Γαλλική Ταινιοθήκη καθώς και στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR