counter

Πέθανε ο Γιάννης Καλαμίτσης. "Έφυγε" στα 74 του

Πέθανε ο Γιάννης Καλαμίτσης. "Έφυγε" στα 74 του
Πέθανε ο Γιάννης Καλαμίτσης. "Έφυγε" στα 74 του

Γιάννης Καλαμίτσης

Στα 74 του χρόνια έφυγε από την ζωή το μεσημέρι της Κυριακή ο ο θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, παραγωγός του ραδιοφώνου και δημοσιογράφος Γιάννης Καλαμίτσης. Ο Γιάννης Καλαμίτσης έχασε τη μάχη για τη ζωή καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στο "Σισμανόγλειο" με νεφρική ανεπάρκεια. 

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 31 Οκτωβρίου του 1939. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και έγραψε επιθεωρήσεις και στίχους που είχαν μεγάλη επιτυχία. Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο, τη ζωγραφική, την οινοποιία και την ξυλουργική.

Διατηρούσε από το 1990 πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή (06:00 με 08:00) με τίτλο "Πρωινές χειρηλασίες" (αρχικά στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, από το φθινόπωρο του 2006 στην ΝΕΤ 105,8 και από 12/1/2009 στον REAL FM). Από τις 8 Νοεμβρίου 2008 παρουσίαζε μαζί με το γεωπόνο Χρήστο Μαρλαντή, την εκπομπή οικολογικού ενδιαφέροντος "Μην πατάτε το πράσινο", στην ΕΡΤ-1.

Έγραψε πάνω από 400 τραγούδια κάποια εκ των οποίων έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες: (Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Χρήστος Νικολόπουλος, Κώστας Τουρνάς, Χρήστος Δάντης).

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR