counter

Παντελής Παντελίδης: Οι κόντρες στα social media, oι αποζημιώσεις και οι διώξεις που εκκρεμούν

Παντελής Παντελίδης: Οι κόντρες στα social media, oι αποζημιώσεις και οι διώξεις που εκκρεμούν
Παντελής Παντελίδης: Οι κόντρες στα social media, oι αποζημιώσεις και οι διώξεις που εκκρεμούν

Ανεξιχνίαστη παραμένει η υπόθεση Παντελίδη 11 μήνες μετά το μοιραίο πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου που στέρησε τη ζωή στον αδικοχαμένο καλλιτέχνη, καθώς οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα δεν έχουν διαλευκανθεί. Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο άτομο που βρισκόταν στη θέση του οδηγού και του συνοδηγού, με την οικογένεια Παντελίδη, σε μια μακρά αναζήτηση της αλήθειας, να υποστηρίζει ότι οδηγός δεν ήταν ο Παντελής Παντελίδης, τη Μίνα Αρναούτη να επιμένει ότι οδηγός ήταν ο τραγουδιστής και τη Φρόσω Κυριάκου να διατηρεί σιγή ιχθύος.

Διαβάστε επίσης: Στενός φίλος του Παντελή Παντελίδη "σπάει" τη σιωπή του και αποκαλύπτει τι ακριβώς συνέβη λίγες ώρες πριν το μοιραίο τροχαίο

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα στο Έθνος και το ρεπορτάζ της Ευλαμπίας Ρέβη, η διαδρομή της υπόθεσης Παντελίδη θα έχει δύο σκέλη: Το αστικό που αφορά στο ζήτημα των αποζημιώσεων και το ποινικό που έχει να κάνει  με το γεγονός ότι η δικογραφία έχει φύγει, πλέον, από την Τροχαία και βρίσκεται στην Εισαγγελία Αθηνών.

Όπως σημειώνουν νομικοί κύκλοι στο "Εθνος της Κυριακής", από τη στιγμή που η ασφάλεια του μοιραίου τζιπ ήταν μεικτή, «αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος σε όποιον προκαλέσω ζημία ως οδηγός πληρώνει η ασφαλιστική μου και αποκαθιστά τις ζημιές στο αυτοκίνητό μου και προς τρίτους. Εάν από το ατύχημα υπάρχουν τραυματίες και ο οδηγός είναι νεκρός, η ασφαλιστική θα κληθεί να τους αποζημιώσει και στη συνέχεια είναι στη διακριτική της ευχέρεια εάν θα διεκδικήσει τα χρήματα από την οικογένεια του θανόντα εφόσον εκείνος οδηγούσε το όχημα υπό την επήρεια αλκοόλ».

«Η αποζημίωση των τραυματιών μπορεί να είναι πολύ υψηλή εάν πέρα από την ηθική βλάβη, υπολογιστούν σε αυτήν η απώλεια εισοδήματος για όσο καιρό έμεινε κάποιος εκτός εργασίας, τα έξοδα νοσηλείας και η πρόσληψη οικιακών βοηθών ή αποκλειστικών νοσοκόμων ενόσω ήταν ανίκανος να αυτοεξυπηρετηθεί. Εάν δεν οδηγούσε ο θανών το αυτοκίνητο, αλλά κάποιος άλλος, τότε η οικογένειά του μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης»,

Στον φάκελο, εκτός από τα δημόσια έγγραφα, θα συμπεριληφθούν και οι ιδιωτικές πραγματογνωμοσύνες από όλες τις νομικές πλευρές. Αφού μελετήσει όλα τα στοιχεία, ο εισαγγελέας μπορεί να στείλει την υπόθεση στο αρχείο, εφόσον κρίνει ότι ο υπεύθυνος του ατυχήματος απεβίωσε και άρα, δεν μπορούν να καταλογιστούν σε κάποιον ποινικές ευθύνες, οπότε σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να συμφωνήσει ο εισαγγελέας Εφετών.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι ο εισαγγελέας να ζητήσει να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση, στην περίπτωση που κρίνει ότι η υπόθεση χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση.

Στην περίπτωση που θεωρήσει ότι οι ενδείξεις που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Παντελής Παντελίδης δεν ήταν ο οδηγός του οχήματος  είναι αξιόλογες, υπάρχει και ένα τρίτο ενδεχόμενο κατά το οποίο μπορεί να ασκήσει ποινική δίωξη και να διατάξει προανάκριση.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, πάντως, αναμένεται να παραπεμφθεί στο ακροατήριο στην περίπτωση που οι δικηγόροι της οικογένειας Παντελίδη καταθέσουν μήνυση κατά της Φρόσως Κυριάκου για ανθρωποκτονία από αμέλεια, κάτι που μέχρι στιγμής, δεν έχουν κάνει, καθώς αναμένουν την απόφαση του εισαγγελέα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR