counter

Όσκαρ 2017: Η νεαρή δημοσιογράφος Δάφνη Ματζιαράκη διεκδικεί βραβείο!

Όσκαρ 2017: Η νεαρή δημοσιογράφος Δάφνη Ματζιαράκη διεκδικεί βραβείο!
Όσκαρ 2017: Η νεαρή δημοσιογράφος Δάφνη Ματζιαράκη διεκδικεί βραβείο!

Οι υποψηφιότητες των Όσκαρ ανακοινώθηκαν χθες και αδιαμφισβήτητα είχαν τεράστιο ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Ο πρώτος λόγος γιατί ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Ευθύμης Φιλίππου έθεσαν υποψηφιότητα για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου με την ταινία «Αστακός» και ο δεύτερος γιατί μια νεαρή ελληνίδα έθεσε υποψηφιότητα στην κατηγορία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με την ταινία «4.1 miles».

Πρόκειται για τη Δάφνη Ματζιαράκη, η οποία μέσα από την ταινία της προβάλλει τις δραματικές προσπάθειες των Λιμενικών Αρχών της Λέσβου και του κυβερνήτη Κυριάκου Παπαδόπουλου να σώσουν τους πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στο νησί από τα τουρκικά παράλια.

Αξίζει να πούμε, ότι το ντοκιμαντέρ της Δάφνης Ματζιαράκη κέρδισε τον περασμένο Σεπτέμβριο ένα από τα φοιτητικά Όσκαρ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Η 27χρονη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.

«Κάνοντας αυτήν την ταινία, με εξέπληξαν οι λεπτές γραμμές που μας χωρίζουν, οι στιγμές που οι διαδρομές μας συναντιούνται και κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον για πρώτη, ίσως και για τελευταία φορά. Η ταινία καταγράφει την κρίσιμη στιγμή ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, εκεί όπου ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, φόβους ή προετοιμασία, κάποιοι άνθρωποι θα ξεπεράσουν τον εαυτό τους για να σώσουν ένα ξένο» επισημαίνει η ίδια στο κείμενο που πλαισιώνει την ταινία της στην ανάρτηση της New York Times.

Η Δάφνη Ματζιαράκη

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR