counter

Μιμή Ντενίση: Θα κατέβει για Δήμαρχος της Αθήνας;

Μιμή Ντενίση: Θα κατέβει για Δήμαρχος της Αθήνας;
Μιμή Ντενίση: Θα κατέβει για Δήμαρχος της Αθήνας;

Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα παραχώρησε η Μιμή Ντενίση και, μεταξύ άλλων, σχολίασε αν έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος της Αθήνας.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα παρακάτω:

Αληθεύει ότι σκέφτεστε να θέσετε υποψηφιότητα για δήμαρχος της Αθήνας; Σας έχει προταθεί ποτέ να ασχοληθείτε μετά κοινά;

«Μου έχει προταθεί πολλές φορές κι αν το κάνω, θα το κάνω για λόγους ουσίας και όχι για να είμαι ένα ακόμη γνωστό όνομα σε κάποιο ψηφοδέλτιο. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, δεν είναι στις προτεραιότητες μου. Η "Σμύρνη" έχει πολύ δρόμο μπροστά της. Το καλοκαίρι πρέπει να γυριστεί η ταινία που για μένα είναι σημαντική, αφού μπορεί να κάνει το θέμα γνωστό διεθνώς. Η "Σμύρνη" δεν είναι μια απλή θεατρική παράσταση, έφερε ξανά στην επιφάνεια ένα τεράστιο εθνικό θέμα και γι’ αυτό έχει αυτή την τεράστια απήχηση. Είναι μια πολική πράξη, που όμως γίνεται μέσα από τη δουλειά μου, το θέατρο».

Μήπως είναι καιροί κάποιες χαρισματικές προσωπικότητες να ασχοληθούν με τα κοινά ώστε να μπορέσει ο τόπος να βγει από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται;

«Ασφαλώς. Επίσης, όλοι οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν πολύ πιο σοβαρά το μέλλον αυτού του τόπου και να προσφέρουν όσο περισσότερο μπορούν. Ειδικά οι πνευματικοί άνθρωποι, νομίζω ότι πρέπει να ξεφύγουν πια από τα κομματικά κολλήματα και να ασχοληθούν με τη χώρα».

Η Μιμή Ντενίση δήμαρχος. Τι θα άλλαζε στην Αθήνα;

«Εάν ποτέ το αποφασίσω, θα σας απαντήσω. Η Αθήνα χρειάζεται έναν πολύ διαφορετικό σχεδιασμό, αυτή τη στιγμή έχει τη χειρότερη εικόνα που είχε ποτέ και, κατά τη γνώμη μου, δεν ευθύνεται ο δήμαρχος γι’ αυτό. Θέλει ριζική αλλαγή ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η δημοτική αρχή από το κράτος. Είναι πρωτίστης σημασίας. Η Αθήνα θα έπρεπε να είναι μέσα στους top προορισμούς του κόσμου, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται να ανακτήσει τη χαμένη της αίγλη με τη βοήθεια της κεντρικής πολιτικής και να μην υπάρχει στα δελτία ειδήσεων διεθνώς μόνο ως τόπος διαδηλώσεων».

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR