counter

Μαγικά Χριστούγεννα στο Παρίσι!

Μαγικά Χριστούγεννα στο Παρίσι!
Μαγικά Χριστούγεννα στο Παρίσι!

Το Παρίσι, η πόλη του έρωτα και του φωτός, την περίοδο των Χριστουγέννων υποδέχεται τους επισκέπτες της σε κλίμα εορταστικής μαγείας.

Όλοι οι δρόμοι και τα καταστήματα είναι στολισμένα και φωτισμένα, με άπειρα φωτάκια και δικαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο «η Πόλη του Φωτός». Η υποδοχή του Νέου Έτους γίνεται στο Τροκαντερό, με φόντο τον Πύργο του Άιφελ. Εκεί συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου παρά το τσουχτερό κρύο.

Ο πύργος του Άιφελ, ο οποίος φαίνεται από όποια μεριά και αν σταθείς καθηλώνει όλους όσους τον θαυμάζουν. Όποιος θέλει και δε φοβάται τα ύψη, έχει τη δυνατότητα να ανέβει στον πύργο και να απολαύσει έναν καφέ ή αναψυκτικό καθώς στον τρίτο όροφο διαθέτει καφέ. Η θέα που υπάρχει είναι μαγική καθώς βλέπεις όλο το φωτισμένο Παρίσι, κάτι το οποία σίγουρα χαράσσεται στις μνήμες όσων τον πράττουν.

Γύρω από τον Πύργο του Άιφελ, υπάρχουν αμέτρητα εστιατόρια και καφέ καθώς και καλόγουστα μαγαζιά στα οποία μπορείς να αγοράσεις ό,τι επιθυμείς. Οι βιτρίνες μεγάλων καταστημάτων και τα πολυκαταστήματα, μαγεύουν μικρούς και μεγάλους καθώς ο στολισμός τους, ενθουσιάζει τους πάντες. Επιπλέον, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό είτε για τους Παριζιάνους, είτε για τους τουρίστες είναι τα εποχιακά παγοδρόμια που στήνονται σε διάφορες γωνιές της πόλης.

Το Παρίσι από ψηλά

Ακόμη, αξίζει να επισκεφτείτε, το πιο γνωστό καμπαρέ του κόσμου, τον κόκκινο μύλο, που άνοιξε τις πόρτες για το ανδρικό κοινό το 1889! Τα 250€ που κοστίζει ένα μπουκάλι αξίζουν. Επιπλέον πρέπει να γνωρίζετε, πως απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθετε είναι να φοράτε επίσημα ρούχα. Χορευτικά, μπαλέτα, απίστευτα κουστούμια και ακροβατικά αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό για ένα αξέχαστο βράδυ.

Όποιος αποφασίσει να ταξιδέψει στο Παρίσι, πρέπει να επισκεφτεί το Λούβρο το οποίο είναι ένα πλέγμα πολιτισμών, κουλτούρας και εκθεμάτων. Πρόκειται για ένα τεράστιο 3 όροφο κτίσμα. Κάποια από τα σημαντικότερα εμβλήματα είναι η Νίκη της Σαμοθράκης, η Αφροδίτη της Μήλου και ο πίνακας  της Μόνα Λίζα.

Απαραίτητο για να ολοκληρωθεί ένα ταξίδι στο Παρίσι είναι μια βόλτα στις όχθες του Σηκουάνα.Το να θαυμάζετε τον ποταμό από τόσο κοντά είναι μαγικό. Το όλο "σκηνικό" θα σας ταξιδέψει και θα σας κάνει  να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε μια άλλη εποχή.

Τέλος, η Disneyland είναι ένας απίστευτος χώρος γα μικρούς αλλά και για μεγάλους οι οποίοι ξαναγίνονται παιδιά. Βρίσκεται σε απόσταση 32 χιλιομέτρων από τη γαλλική πρωτεύουσα και ο πιο εύκολος τρόπος να μετακινηθείτε είναι με τρένο. Το θεματικό πάρκο είναι χριστουγεννιάτικα στολισμένο και διοργανώνει πολλές εορταστικές εκδηλώσεις.

Disneyland

Πηγή φωτογραφιών: depositphotos

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR