counter

Η Κατερίνα Γιουλάκη 23 χρόνια μετά "Το ρετιρέ"

Η Κατερίνα Γιουλάκη 23 χρόνια μετά "Το ρετιρέ"
Η Κατερίνα Γιουλάκη 23 χρόνια μετά "Το ρετιρέ"

Η Κατερίνα Γιουλάκη είναι μία ηθοποιός με μεγάλη πορεία στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και στη συνέχεια στην ελληνική τηλεόραση. Ο ρόλος της, δε, ως  Κατερίνα Σοφιανού, στο ιστορικό σίριαλ "Το ρετιρέ", την χαρακτήρισε αλλά την έβαλε και στα σπίτια των τηλεθεατών που την αγάπησαν.

Η Κατερίνα Γιουλάκη 23 χρόνια μετά “Το ρετιρέ” ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, χαίρει άκρας υγείας και είναι από τους ελάχιστους εν ζωή ηθοποιούς που μεσουράνησαν στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

Σήμερα είναι 75 ετών και φροντίζει να ενημερώνεται για καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα τα οποία παρακολουθεί από κοντά. Ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε σε μια από τις σπάνιες βραδινές της εξόδους.

Αγαπάει και στηρίζει το θέατρο

Η αγαπημένη μας ηθοποιός παρευρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης, "Οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη" στο θέατρο Πειραιώς 131. Διανύει την 7η δεκαετία της ζωής της αλλά δεν έχει χάσει το χαμόγελο ούτε τη λάμψη της και φροντίζει να στηρίζει το θέατρο με την παρουσία της.

Η Κατερίνα Γιουλάκη 23 χρόνια μετά “Το ρετιρέ” δεν ξεχνάει τη μεγάλη της αγάπη, το θέατρο. Μπορεί το πέρασμα των χρόνων να φαίνεται πάνω της αλλά το πλατύ της χαμόγελο δεν έχει αλλοιωθεί και φωτίζει το πρόσωπό της. Το ξανθό χαρακτηριστικό της καρέ έχει αντικατασταθεί από το καστανό καρέ με την αφέλεια στο πλάι.

Πίστευε ότι δε θα μπορούσε να ζήσει χωρίς το θέατρο αλλά όπως έχει πει και η ίδια, μπορεί και ζει χωρίς το θέατρο, αφού πλέον μπορεί και ζει χωρίς τον σύζυγό της, ο οποίος δε βρίσκεται στη ζωή.

Η πορείας της στο θεατρικό σανίδι και τον κινηματογράφο

Η Κατερίνα Γιουλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή το 1959 στο έργο “Η κυρία του κυρίου”, ενώ στο σινεμά έκανε το ντεμπούτο της δύο χρόνια αργότερα με την ταινία “Δουλέψτε για να φάτε”.

Το 1966 τιμήθηκε με το βραβείο της Εταιρίας Ελλήνων θεατρικών Συγγραφέων για την προσφορά της στην ελληνική κωμωδία. Η ηθοποιός έγινε γνωστή όμως κυρίως από τις εμφανίσεις της στην τηλεόραση. Και έχει πει ότι τα Oscar της τα έχει δώσει το κοινό αφού το αγκάλιασμα και το χάιδεμα στην πλάτη από τον κόσμο δεν αναπληρώνονται με τίποτα άλλο.

Ξεχώρισε για το ρόλο της στη σειρά “Το Ρετιρέ” και 23 χρόνια μετά, η Κατερίνα Γιουλάκη θυμάται με αγάπη τη σειρά που προβάλλεται ακόμη και μετά από 20 χρόνια στην ελληνική τηλεόραση.  

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR