counter

Ο Γιάννης Ξανθόπουλος για τη μεγάλη του νίκη στο Rising Star: "Το ήθελα…"

Ο Γιάννης Ξανθόπουλος για τη μεγάλη του νίκη στο Rising Star: "Το ήθελα…"
Ο Γιάννης Ξανθόπουλος για τη μεγάλη του νίκη στο Rising Star: "Το ήθελα…"

Είναι το νέο λαϊκό παιδί του ελληνικού πενταγράμμου και το πιο μικρό σε ηλικία. Ο Γιάννη Ξανθόπουλος , ο μεγάλος νικητής του "Rising Star", είναι μόλις 16 ετών και δείχνει να γνωρίζει καλά τα πράγματα που μπορούν να τον κάνουν ευτυχισμένο. Μιλώντας για όλα στο "Down Town" Κύπρου και στον Αλέξανδρο Πρίφτη, ο Γιάννης Ξανθόπουλος αποκαλύπτει…

Στο ξεκίνημα του τελευταίου live, είχες την κρυφή ελπίδα μέσα σου ότι θα κέρδιζες;

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής το ήθελα, αλλά δεν το πίστευα. Όσο κι αν θέλεις κάτι, οφείλεις να είσαι και ρεαλιστής στο τέλος. Καλά είναι τα όνειρα, αλλά η πραγματικότητα πολλές φορές μας διαψεύδει. Κοίτα, όσοι μείναμε μέχρι τον τελικό ήμασταν πολύ καλοί. Θεωρητικά, θα μπορούσαμε όλοι να ήμασταν οι νικητές. Ο καθένας στο είδος του ήταν μοναδικός. Άλλωστε, όπως είδατε όλοι, δεν υπήρχαν φαβορί, το αποτέλεσμα κρίθηκε στους δεκαδικούς αριθμούς: 72,2 ο Καρυστινός, 72,8 εγώ. Θα μπορούσε, λοιπόν, να ήταν εκείνος ο νικητής. Ελάχιστη διαφορά ψήφων έκρινε το τελικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε σου εμφάνιση ξεπερνούσες το 91%. Τι έγινε και έφτασες μόλις μέχρι το 72% στον τελικό; Θεωρείς ότι κάτι έκανες λάθος εσύ;

Όχι. Για μένα ήταν η πιο δυνατή μου στιγμή. Τα έδωσα όλα και το απόλαυσα στον απόλυτο βαθμό. Πιστεύω ότι ήμουν καλύτερος από κάθε άλλη φορά! Όταν δεν σηκώθηκε ο τοίχος -κι αυτό ήταν κάτι που πρώτη φορά αντιμετώπιζα στο παιχνίδι- είπα μέσα μου «Γιάννη, αυτό ήταν. Πάει, τελείωσε. Δεν πειράζει, το κεφάλι ψηλά, πάμε παρακάτω». Έπειτα κοίταξα και τους υπόλοιπους και είδα παγωμάρα. Ήμασταν όλοι πολύ αμήχανοι. Τα έχασα και πίστεψα ότι δεν τα κατάφερα. Προσπαθούσα να το συνειδητοποιήσω. Όταν, όμως, μου είπαν αμέσως για την ισοβαθμία με τον Σωτήρη, θεώρησα ότι είχα ακόμη ελπίδες. Μας είπαν ότι ο νικητής θα έβγαινε από τους δεκαδικούς αριθμούς κι εγώ έκλεισα τα μάτια μου. Δεν ήθελα να βλέπω. Μέχρι τη στιγμή που άκουσα το όνομά μου. Εκεί μόνο ηρέμησα και πλημμύρισα από μεγάλη χαρά.

Θα απογοητευόσουν αν έχανες τελικά;

Μπορεί να μετράει το μετά, το τι θα κάνουμε όλοι όταν κλείσει ο κύκλος του παιχνιδιού, όμως, για να μην κοροϊδευόμαστε, όταν είσαι στη σκηνή, το σκέφτεσαι και το θες. Οπότε ναι, θα με πείραζε, έστω και λίγο πιστεύω αν δεν κέρδιζα. Το ήθελα! Έφτασα τόσο κοντά και θα στεναχωριόμουν λίγο αν δεν κέρδιζα. Μετά, όμως, θα μου περνούσε, δεν ήρθε δα και η συντέλεια του κόσμου. Αυτά γίνονται. Αυτό που με αγχώνει βέβαια είναι το τι θα κάνω μετά. Το να κερδίσεις ένα show, γίνεται. Το να κερδίσεις μία διαχρονική καριέρα είναι κάτι δύσκολο.

Το «Έτσι ξαφνικά» του Αντώνη Ρέμου, ήταν το κομμάτι που σου εξασφάλισε τη νίκη. Μήπως ήταν μια εκ του ασφαλούς επιλογή για σένα;

Αυτό το τραγούδι είναι το αγαπημένο μου, από όλα όσα έχει πει ο Αντώνης. Αυτό και το «Έσπασε η νύχτα». Πιστεύω ότι μου πήγαινε και, ναι, πόνταρα επάνω του, ένιωσα ασφάλεια και το είπα. Ήθελα να το ευχαριστηθώ πολύ. Κι έτσι έγινε.

Τελικά, το στιλ που σου αρέσει να τραγουδάς είναι ένα ρεπερτόριο παρόμοιο με του Αντώνη Ρέμου;

Ναι, μου αρέσουν τα ερωτικά, λαϊκά κομμάτια. Εκεί νιώθω στα νερά μου. Πιστεύω ότι είμαι ένας λαϊκός, ερωτικός τραγουδιστής. Έτσι με χαρακτήρισε ο κόσμος και οι κριτές. Και καλά έκαναν. Ξέρεις, και πριν μπω στο παιχνίδι, αυτά τα κομμάτια άκουγα. Ιδανικά αυτό το ρεπερτόριο θα ήθελα να ακολουθήσω.

Να υποθέσω ότι θα χρήματα θα καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειάς σου;

Ναι, βέβαια. Με αυτά τα χρήματα θα καλύψω τις πρώτες ανάγκες των δικών μου ανθρώπων. Είχαμε ανάγκη τα χρήματα αυτά, όπως τα έχει κι όλος ο κόσμος. Από εκεί και πέρα, θα τα διαχειρίζομαι εγώ. Αλλά προτεραιότητα έχει η οικογένειά μου. Ήρθε η ώρα να τους βοηθήσω, όπως με βοήθησαν και με στήριξαν κι εκείνοι όλα αυτά τα χρόνια.

Μετά την τωρινή σου επιτυχία και αναγνωρισιμότητα, είδες τους φίλους σου να αυξάνονται;

Εννοείται αυτό! Βλέπεις ανθρώπους που δεν σε ξέρουν να σου συμπεριφέρονται λες και είσαι συγγενής τους. Εγώ έχω φίλους ετών που δεν έχουν αλλάξει στάση, συμπεριφορά και άποψη για μένα – και αυτούς θα κρατήσω. Ξέρω να ξεχωρίζω ποιοι με προσεγγίζουν από συμφέρον και ποιοι από καθαρή αγάπη.

Του χρόνου θα πας στην Γ’ λυκείου. Σε ποια σχολή θα ήθελες να σπουδάσεις;

Ιδανικά, θα ήθελα να σπουδάσω ηχοληψία. Με ενδιαφέρει πολύ. Είναι ένας κλάδος που έχει σχέση με το επάγγελμα που θέλω να ακολουθήσω, εκείνο του τραγουδιού. Θα μου προσφέρει περεταίρω γνώσεις και εφόδια. Είναι ένα συν. Αλλά η καριέρα μου θα ήθελα να είναι στο τραγούδι.

Όσο ήσουν στο παιχνίδι, έκανες φίλους;

Ναι, πολλοί συμπαίκτες μου έγιναν φίλοι μου και τους εκτιμώ πολύ. Όπως τον Σωτήρη τον Καρυστινό, που ήμασταν μαζί ως το τέλος. Ειδικά η Έλενα Παναγιωτίδου είναι εγώ στο θηλυκό. Είμαι πολύ περήφανος για εκείνη. Τη θαυμάζω και την αγαπώ.

Θα κρατήσεις πιστεύεις επαφή με τον coach σου;

Ο Χρήστος Μάστορας από την αρχή με έβλεπε και με αντιμετώπιζε σαν τον μικρό του αδερφό. Με πολλή αγάπη! Με ξάφνιασε ευχάριστα. Εννοείται πως θα κρατήσουμε επαφή και θα κάνουμε και παρέα εκτός παιχνιδιού. Οι αληθινές σχέσεις κρατούν και εκτός κάμερας.

Θα τον «αντάλλασσες» με τον Αντώνη Ρέμο που τόσο πολύ θαυμάζεις;

Τον κύριο Ρέμο τον θαυμάζω απεριόριστα. Ωστόσο, δεν θα άλλαζα με τίποτα τον Χρήστο, ήταν εξαιρετικός μαζί μου! Όχι. Αφού κάναμε αυτό που κάναμε μαζί, δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό. Την επιτυχημένη συνταγή δεν την αλλάζεις ποτέ. Ό,τι έγινε ήταν για να γίνει και ήταν για το καλό μου. Το πιστεύω ακράδαντα αυτό.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR