counter

Επτά καλάζνικοφ και τμήμα αντιαρματικού στο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού

Επτά καλάζνικοφ και τμήμα αντιαρματικού στο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού
Επτά καλάζνικοφ και τμήμα αντιαρματικού στο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού

Χριστόδουλος Ξηρός

Την ώρα που οδηγούσε ποδήλατο, συνέλαβε η Αστυνομία το μεσημέρι του Σαββάτου τον καταζητούμενο τρομοκράτη Χριστόδουλο Ξηρό, σε επαρχιακό δρόμο της Αναβύσσου, ο οποίος σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Δημήτρη Τσακνάκη, είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του, αφήνοντας μακριά μαλλιά, τα οποία είχε μάλιστα βάψει ξανθά. Επιπλέον, είχε αφήσει μούσι και φορούσε γυαλιά, ενώ έφερε πάνω του κι ένα πιστόλι με 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και μία σφαίρα στη θαλάμη.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, το σπίτι όπου διέμενε ο Ξηρός είχε ενοικιαστεί πριν από έξι μήνες από άλλο άτομο με πλαστά στοιχεία, ενώ εκτιμάται ότι μετακινούνταν με ποδήλατο για να αποφεύγει τα τυχαία μπλόκα της αστυνομίας.

Στον εξονυχιστικό έλεγχο της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι όπου διέμενε ο Ξηρός βρέθηκαν επτά υποπολυβόλα Καλάζνικοφ και τμήμα αντιαρματικού όπλου RPG, ένα βαρέλι με αυτοσχέδιο στόμιο, το οποίο, οπτικά, περιέχει εκρηκτική ύλη κι ένα κουτί διαστάσεων ενός μέτρου επί 50 εκατοστών, το οποίο δεν έχει ερευνηθεί ακόμη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο σπίτι βρέθηκε και ρουκέτα.

Στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού βρέθηκαν περισσότερα από 10 σακιά με τσιμέντο και άμμο, που παραπέμπουν σε πρακτικές 17Ν. Τα σακιά χρησιμοποιούνταν σε παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα, προκειμένου να "καθοδηγείται" το ωστικό κύμα στο στόχο.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός προετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, ενδεχόμενο που δεν απέκλεισε και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ κατά την ενημέρωση για τη σύλληψη του «Μανώλη της 17Ν».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσακνάκη η αστυνομία έφτασε στη σύλληψη του Ξηρού μετά από πολύμηνη έρευνα και αξιοποιώντας πληροφορίες, ενώ υπογράμμισε πως η αστυνομία πραγματοποίησε επιστάμενες έρευνες στην περιοχή εδώ και τρεις μήνες και έγιναν ακόμη έρευνες πόρτα - πόρτα προκειμένου να εντοπισθεί το κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής και επίπονος και θέλω με την ευκαιρία αυτή να δηλώσω προς τους πολίτες ότι εμείς απλά συνεχίζουμε να κάνουμε το καθήκον μας και να τους προστατεύουμε. Το κράτος λειτουργεί και αυτό ταυτόχρονα είναι ζητούμενο, αλλά και το αυτονόητο» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

«Να τονίσω ότι είμαι πολύ ευτυχής που έχω την πολιτική ευθύνη αυτού του υπουργείου και πιο συγκεκριμένα της Ελληνικής Αστυνομίας. Διότι αισθάνομαι ότι ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας. Είμαι ευτυχής που συνεργάζομαι με αυτή τη Φυσική Ηγεσία που εμπνέει άνδρες και γυναίκες όλων των Διευθύνσεων και αισθάνομαι την υποχρέωση να τους ευχαριστήσω.

Κυρίες και κύριοι είμαστε ασφαλείς και το αίσθημα ασφάλειας ενδυναμώνει τη σταθερότητα που όλοι θέλουμε και που έχει ανάγκη η χώρα», είπε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR