counter

Eπιστρέφει η κακοκαιρία - Πτώση θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες

Eπιστρέφει η κακοκαιρία - Πτώση θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες
Eπιστρέφει η κακοκαιρία - Πτώση θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες

Καιρός

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρές, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας.

Στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 στα ανατολικά και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί από τα δυτικά, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.

Αναλυτικά, στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση θα σημειωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Βελτίωση θα σημειωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια σε ορεινές περιοχές και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές στα ανατολικά. Βαθμιαία βελτίωση θα σημειωθεί από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ, όμως βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία στην Μακεδονία  θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θράκη από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων θα σημειωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ, όμως βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στις Κυκλάδες όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη μέχρι 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια να είναι ισχυρές. Βελτίωση θα σημειωθεί τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη  τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για Σάββατο 07/02/2015

Την Παρασκευή αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά, ενώ θα ενταθούν στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Στα βορειοανατολικά από το μεσημέρι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR