counter

Η εξομολόγηση της Δέσποινας Βανδή για τα δύσκολα χρόνια της μετανάστευσης

Η εξομολόγηση της Δέσποινας Βανδή για τα δύσκολα χρόνια της μετανάστευσης
Η εξομολόγηση της Δέσποινας Βανδή για τα δύσκολα χρόνια της μετανάστευσης

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε η Δέσποινα Βανδή στο Πρώτο Θέμα και τον Δημήτρη Δανίκα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην καταγωγή της και την ιστορία των παππούδων της που ήταν μετανάστες.

«Η μετανάστευση είναι πολυμορφική. Μεταναστεύω από τη μία χώρα στην άλλη. Από πόλη σε πόλη. Από την κατάστασή μου σε μία άλλη, πιο ανώτερη», ανέφερε.

Ωστόσο η γνώστη τραγουδίστρια, που φέτος πρωταγωνιστεί στο θεατρικό μιούζικαλ Mamma Mia, μίλησε και για την πορεία της στο χώρο του τραγουδιού όλα αυτά τα χρόνια σε συνδυασμό την καταγωγή της.

 «Λόγω της μετανάστευσης και της προλεταριακής κατάστασης του πατέρα μου τα βλέμματα των άλλων έπεφταν από πάνω προς τα κάτω. Σαν να με κοιτούσαν αφ’ υψηλού. ”Τώρα θα δείτε” έλεγα. Αυτή η “κατωτερότητα”  με έσπρωξε προς το διάβασμα, τη μελέτη, την έφεση μιας ανώτερης εσωτερικής μετανάστευσης. Αυτό το κίνητρο. Τα αντίθετα έλκονται. Έτσι δεν είναι; Γι' αυτό πιστεύω ότι η αποτυχία είναι ευλογία. Η επιτυχία σε ακινητοποιεί. Σε βολεύει. Η αποτυχία είναι απαραίτητη στη ζωή. Οι αντιξοότητες σε θωρακίζουν. Οι δυσκολίες είναι που σε οδηγούν στην εκτίναξη και την αλλαγή. Όπως περίπου λέει και ο Ηράκλειτος ότι “Η αποτυχία μπορεί να είναι η αποτυχία”. Όπως λένε και οι Αμερικανοί πως “ο,τι δεν σε σκοτώνει σε δυναμώνει”».

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR