counter

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός

Την Τετάρτη αναμένονται πρόσκαιρες βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική  Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση το απόγευμα στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια τμήματα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά των βορειότερων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 13 βαθμούς  Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και στα δυτικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς βροχές από τις μεσημεριανές ώρες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Την Πέμπτη στο Ιόνιο, στην ηπειρωτική χώρα και στο βόρειο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Βελτίωση από το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ,GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR