counter

Το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ εξώφυλλο όλων των εποχών

Το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ εξώφυλλο όλων των εποχών
Το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ εξώφυλλο όλων των εποχών

Ντροπή και εξευτελισμός. Αν υπάρχει εισαγγελέας και η εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» συνεχίσει να εκδίδεται, τότε έχουμε ΠΟΛΥ σοβαρό πρόβλημα. Και φυσικά, δεν αναπολώ τις δικτατορικές λογικές, όμως, άλλο πράγμα είναι η ελευθερία του Τύπου και άλλο η ασυδοσία.

Το είδατε αυτό το εξώφυλλο ;

ΒΟΥΛΗ-ΤΡΑΒΕΣΤΙ. «Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 «ανώμαλους» και η...αντρίκεια προτροπή «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ».

Το χωράει ο νους σας ; Υπάρχει ελληνική εφημερίδα εν έτει 2017 που βγαίνει στο πρωτοσέλιδό της και γράφει «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ». Θα ξεπεράσω τους χαρακτηρισμούς που είναι επιπέδου social media (και κάτω) και θα περάσω στην ουσία της προτροπής και των λέξεων. Αυτός που έγραψε, σκέφτηκε, δημοσιοποιίησε αυτό το εξώφυλλο, πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Δεν είναι φέιγ βολάν σε μία συγκέντρωση, δεν είναι ανάρτηση στο αχανές twitter, δεν είναι λόγια ενός τρελού σε ένα παραλήρημα. Είναι τυπωμένα στο χαρτί και κρεμασμένα στο περίπτερο.

Σε κοινή θέα, ώστε να το βλέπει ο κάθε ένας και να ταυτίζεται ή να επηρεάζεται ή να προβληματίζεται. Να...ενημερώνεται σχετικά με το τί έγινε στη Βουλή και τι ψηφίστηκε.

Αν επιτρέπουμε τέτοια εκτρώματα να υπάρχουν, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Και επειδή υπάρχουν χιλιάδες ανενημέρωτοι και ημιμαθείς, διαβάστε παρακάτω τι σημαίνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο:

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Δίνεται η δυνατότητα με δικαστική απόφαση- πάντα- ένα άτομο να αλλάξει το φύλο του, όταν συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις που θέτει το νομοσχέδιο, αναφέρονται λεπτομερώς, χωρίς να υποβληθεί, όπως γινόταν ως σήμερα, σε χειρουργική επέμβαση η ψυχιατρική θεραπεία.

 Ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται με τις νέες ρυθμίσεις να εμφανιστεί αυτοπροσώπως σε ειδική αίθουσα των δικαστηρίων, χωρίς δημοσιότητα και με εξασφάλιση της εχεμύθειας.

Η απόφαση του δικαστηρίου για την αλλαγή του φύλου του υποχρεωτικά δημοσιεύεται σε Ληξιαρχείο και η αλλαγή «περνάει» σε ταυτότητα, διαβατήριο και λοιπά.

 Οι υπάλληλοι του Ληξιαρχείου και άλλων δημοσίων υπηρεσιών υποχρεούνται σε καθήκον εχεμύθειας σε σχέση με την αλλαγή φύλου των πολιτών.

Αλλαγή φύλου επιτρέπεται και στους έγγαμους, με την προϋπόθεση ότι ο γάμος τους κηρύσσεται αμέσως ανυπόστατος, αλλά αν θέλουν να συνεχίσουν την κοινή τους ζωή, τους δίνεται η δυνατότητα να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης.

Σε κάθε περίπτωση δεν επηρεάζονται οι σχέσεις τους με τα παιδιά τους, αν υπάρχουν, καθώς διατηρούνται στο ακέραιο οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο δικαίωμα αλλαγής φύλου παρέχεται δύο φορές. Μία φορά που το άτομο θα αλλάξει το φύλο του και μία ακόμα αν θέλει να επανέλθει στο προηγούμενο.

Με τις νέες ρυθμίσεις, επιχειρείται, να προβλεφθεί καταστρατήγηση του νόμου και για το λόγο αυτό, αναφέρεται ότι παρά την αλλαγή του φύλου, διατηρούνται σε ισχύ δικαιώματα και υποχρεώσεις που προϋπήρχαν.

Οι εν λόγω διατάξεις είναι από εκείνες που δέχονται επικρίσεις και προκαλούν αντιδράσεις, όπως και εκείνες που αφορούν τα ανήλικα. Για τα ανήλικα προβλέπεται δικαίωμα αλλαγής φύλου με προϋποθέσεις αυστηρότερες, όπως είναι φυσικό, τη συναίνεση των γονιών τους και επιπλέον τη γνωμοδότηση πολυμελούς επιστημονικής επιτροπής η οποία συγκροτείται από πολλές ιατρικές ειδικότητες. Η συγκρότηση της θα προβλεφθεί με απόφαση του Υπουργού Υγείας.

Στο νομοσχέδιο υπάρχουν προβλέψεις για άτομα υπό δικαστική επιτήρηση η κηδεμονία και ρυθμίζονται και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες απαιτούνται ιατρικές πράξεις σχετικές με το φύλο, όταν διαπιστώνεται ιατρικά κίνδυνος για την υγεία των ανήλικων και ορίζεται πως και με ποίου την ευθύνη γίνονται.

Ανάλογες νομοθετικές αλλαγές έχουν γίνει και σε άλλες χώρες, Μάλτα, Ιρλανδία, Αργεντινή, Δανία ενώ σε πολλές χώρες ήδη αποτελεί παρελθόν η προϋπόθεση της χειρουργικής επέμβασης για την αλλαγή του φύλου, όπως στην Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και αλλού.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η ελληνική δικαιοσύνη με απόφαση της το 2016 που έχει καταστεί ήδη αμετάκλητη (εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο) έχει αποφανθεί ότι η αλλαγή του φύλου δεν προϋποθέτει χειρουργική επέμβαση κάτι που προσκρούει στα ανθρώπινα δικαιώματα και συνιστά κατά τον ΟΗΕ βάναυση προσβολή του ανθρώπου.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR