counter

Κόβονται οι πρωινές εκπομπές του Σαββατοκύριακου;

Κόβονται οι πρωινές εκπομπές του Σαββατοκύριακου;
Κόβονται οι πρωινές εκπομπές του Σαββατοκύριακου;

"Υστερόγραφο" εισαγωγής: Και για να προλάβω την αυθόρμητη αντίδρασή κάποιων τύπου "εδώ ο κόσμος καίγεται και το μπιπ χτενίζεται" (συμφωνώ), να σας πω -χωρίς απολογητική διάθεση- ότι το γράφω αυτό μιας και σε αυτό το site συζητάμε lifestyle και tv θεματα και γιατί τυγχάνει να εργάζομαι σε μια από αυτές τις εκπομπές.

Είναι οι πρωινές εκπομπές του Σαββατοκύριακου ό,τι χειρότερο έχει να επιδείξει η ελληνική τηλεόραση; Όχι.

Είναι ό,τι καλύτερο ; Επίσης όχι. Όλα αποτυπώνονται στις προτιμήσεις των τηλεθεατών, -τουλάχιστον- σε ένα βάθος χρόνου, ο οποίος (χρόνος) άλλους τους γιατρεύει και άλλους τους στέλνει στον αγύριστο.

Η φημολογία περί… αχρηστίας της συγκεκριμένης ζώνης και περί κοψίματος των δύο τουλάχιστον εκπομπών παρουσιάζεται από κάποιους ως έντονη. Έλα, όμως, που είναι και τόσο έντονη τελικά.

Αυτά τα προγράμματα μπορεί να μην είναι το πιο σημαντικά στον κόσμο, αλλά καταφέρνουν -άλλοτε με μικρότερη και άλλοτε με μεγαλύτερη επιτυχία- να κρατούν μια πρωινή παρέα στον κόσμο που ξυπνάει το Σαββατοκύριακο γύρω στις 10.

Αυτή την ώρα το κοινό δεν ζητάει και πολλά πολλά. 3-4 χαρούμενους ανθρώπους με σωστά Ελληνικά, με ενδιαφέροντα θέματα και χωρίς αρλούμπες και πρήξιμο. Αν θέλει ειδήσεις, ξέρει που θα τις βρει, αν θέλει παιδικά, ξέρει που θα τα βρει. Αν θέλει παρέα, θα έρθει σε εμάς τους τρεις.

Είναι καλό που τώρα υπάρχουν 3 παρόμοιες εκπομπές γιατί ο τηλεθεατής μπορεί να επιλέξει και να δείξει αν γουστάρει ή όχι μια εκπομπή. Άλλωστε, κανάλια -ευτυχώς – υπάρχουν ΠΟΛΛΑ (ακόμα).

Σε πολλές χώρες του κόσμου, το Σαββατοκύριακο η τηλεόραση παίζει φουλ ενημέρωση από το πρωί. Θα το προτιμούσατε αυτό ;

Θα σας στεναχωρήσω μερικούς, αλλά οι εκπομπές μας δεν κόβονται. Δεν σταματάνε. Όσο και αν δεν σας αρέσει η πορεία τους είναι συμπαθητικά ανοδική και εδραιωμένη στο γυναικείο κοινό, που εμπορικά, ανεβοκατεβάζει τηλεοπτικές «κυβερνήσεις». 

Το «Σου Κου» παραμένει πρώτο και ισχυρό και το «Σπίτι μου Σπιτάκι μου» επίσης σημειώνει ανοδική τάση και σίγουρα δεν κινδυνεύει. Η Ναταλία είναι η παλιά καραβάνα της ζώνης και με την εμπειρία της, δίνει το κάτι παραπάνω. Οπότε, ας μην κόπτονται κάποιοι χαιρέκακοι. Εδώ είμαστε και δεχόμαστε και σχόλια και παρατηρήσεις και ιδέες βελτίωσης, γιατί -προσωπικά- θα δεχτώ την άποψη όσων λένε ότι η ίδια συνταγή τόσα χρόνια, μπορεί και να κουράσει.

Αν τόσο πολύ σας ενδιαφέρει, θα μας τις στείλετε. Αν πάλι, όχι, δεν πειράζει, θα ψάξουμε να βρούμε δικές μας. Μπορεί να τα καταφέρουμε, μπορεί και όχι. Ηρεμήστε, απλά τηλεόραση είναι, τίποτα σημαντικότερο...

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR