counter

Η δύναμη του τρόπου σκέψης

Η δύναμη του τρόπου σκέψης
Η δύναμη του τρόπου σκέψης

Οι αναφορές που έχουν καταγραφεί για τον καθένα στη ζωή του είναι και ο τρόπος που λειτουργεί. Αν μια αναφορά σου, πχ σε έχει πληγώσει πολύ και εσύ ζεις με βάση αυτή, αυτή συζητάς, αυτή επαναφέρεις στο μυαλό σου ξανά κ ξανά, αυτό που φέρνεις ως αποτέλεσμα είναι να ζεις ένα ίδιο συναισθηματικό μοτίβο. Από το παρελθόν μαθαίνουμε, κατανοούμε, αλλά δεν ζούμε σε αυτό. Εστιάζουμε στα πράγματα που μας ενδυναμώνουν και όχι σε αυτά που μας ενοχλούν, για να μην χρειαστεί να ζούμε αυτό το ίδιο επαναλαμβανόμενο μοτίβο που λέμε πολλές φορές, " μα πόσο ακόμα" κ έρχεται το σύμπαν να σου απαντήσει. "Μέχρι να μάθεις. "Από πολύ μικρή, εγώ για παράδειγμα, είχα τη τάση το κάθε δύσκολο γεγονός στη ζωή μου και τον όποιο πόνο να τον μετατρέπω σε κίνητρο, σε πείσμα και δημιουργία. Αυτό με βοήθησε να μην εμμένω σε προβλήματα και τα προβλήματα να τα ονομάζω μικρά εμπόδια που εμφανίζονται για να με δυναμώνουν και να με οδηγούν στο όραμα μου. Το δικό μου όραμα ήταν και είναι η προσφορά μου. Να μπορώ να βοηθώ όσο περισσότερο κόσμο μπορώ.

Η χαρά μου είναι να γίνομαι η αφορμή να βλέπω τον άλλον να χαμογελά και να προχωρά. Σημαντικό να βρεις το όραμα σου, καθώς είναι σαν να έχεις καθοδηγητή. Για να επιστρέψω όμως, αν μείνουμε στο φόβο, αυτός, έχει τη τάση να μας επαναφέρει στο νου παλαιότερα αισθήματα φόβου που ζήσαμε από ένα συμβάν, ίσως και από τη παιδική μας ηλικία που μας έχει μείνει τραύμα και παγιδευόμαστε σε ένα μόνιμο φαύλο κύκλο, αν δεν σπάσουμε τα δεσμά. Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι που φαινομενικά σου φαντάζουν και ευτυχισμένοι είναι απόλυτα κενοί και άδειοι συναισθηματικά. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα στους ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους έξυπνους. Αυτό που δεν μπορούν να κατανοήσουν εύκολα αυτοί οι άνθρωποι είναι το να δούνε το θετικό σε ένα αρνητικό γεγονός. Θεωρούν κουτό να εστιάσουν στο θετικό, υποστηρίζοντας ότι είναι ρεαλιστές, πραγματιστές και θα κορόιδευαν τον εαυτό τους αν έκαναν κάτι τέτοιο. Αποτέλεσμα να μην προχωρούν στο μάθημα- εξέλιξη- επόμενο βήμα για τη ζωή τους και να παραμένουν ανεπαρκείς. Κατηγορούν τους άλλους, τα ρίχνουν στην ατυχία, στον εξωτερικό παράγοντα, κρίνουν τους άλλους πολύ εύκολα και με αυτό το αρνητικό μοτίβο που οι ίδιοι δεν κατανοούν ότι έχουν, έλκουν γεγονότα και καταστάσεις που τους επιβεβαιώνει αυτό που πιστεύουν καθώς κανένας πραγματικά θετικός άνθρωπος δεν μπορεί να καθίσει δίπλα τους. Άρα έλκουν τον αρνητισμό. Φυσικά οι ίδιοι θεωρούν ότι είναι απόλυτα θετικοί. Για να μην πέσεις σε αυτή τη παγίδα, σου προτείνω να κανείς μια άσκηση. Να γράψεις 10 αξίες σου, που θεωρείς πολύ σημαντικές και να τις βάλεις με σειρά προτεραιότητας.

Αν για παράδειγμα η πρώτη σου είναι η ελευθερία κ η δεύτερη η ασφάλεια είναι αντιφατικές, άρα στη ζωή σου θα έχεις μια μόνιμη σύγκρουση με τον εαυτό σου. Φτιάξε λοιπόν προσεχτικά αυτή τη λίστα. Δες τι αληθινά έχει σημασία για σένα και μετά βλέποντάς την κάθε μέρα μην ξεχνάς τι θέλεις. Τα βήματα σου τότε θα είναι τα σωστά και δεν θα παρεκκλίνεις της πορείας σου. Όταν το κάνεις αυτό θα νιώσεις σιγά σιγά ότι όλα αλλάζουν, γιατί απλά εσύ άλλαξες τρόπο σκέψης και διαχείρισης. Όσο εσύ μένεις ίδιος, ίδια αποτελέσματα θα φέρνεις. Εγώ, σου προτείνω να σε αγαπήσεις, να πάψεις να σε πολεμάς και να οδηγήσεις την ζωή σου εκεί που σου αξίζει να πας. Όμως, θέλει τη συγκατάθεση σου, γιατί μόνο εσύ μπορείς να το κάνεις για σένα!!! Σου προτείνω κάποιες λέξεις για να σε βοηθήσω στην άσκηση. Αν θες για αρχή βάλε αυτές σε μια σειρά προτεραιότητας και μετά φτιάξε και τη δική σου λίστα. "Υγεία, αγάπη, εξυπνάδα, σεβασμός, επικοινωνία, ειλικρίνεια, δημιουργία, επιτυχία, εμπιστοσύνη, άνεση, πάθος, διασκέδαση, περιπέτεια, αποδοχή, ασφάλεια, αρμονία, αξιοπιστία, ελευθερία." Να δεις προσεκτικά τι είναι αυτό που θες και αυτό που θες να το επικοινωνείς στους άλλους. Ο άλλος δεν μπορεί να μυρίσει τα νύχια του, αν εσύ δεν είσαι απόλυτα ξεκάθαρος. Το να είσαι φυσικά ξεκάθαρος σημαίνει ότι έχεις βρει τις αδυναμίες σου και τις έχεις πατήσει. Μόνο ο δυνατός μπορεί να είναι ξεκάθαρος.

Οι σχέσεις για να έχουν διάρκεια και επιτυχία χρειάζεται να έχουν κατανοήσει οι ενδιαφερόμενοι τι θέλουν, ποιοι είναι οι κανόνες τους, να τα συζητούν μεταξύ τους και να μπορέσουν να δεχτούν ο ένας τον άλλον, βρίσκοντας τον κοινό τους κώδικα πλέον, φτιάχνοντας μαζί, τους κανόνες τους που θα τους επιτρέψει να ζήσουν όμορφα μαζί. Όσο λιγότερο αυστηροί οι κανόνες και περισσότερο διαλλακτικοί και ευέλικτοι τόσο πιο όμορφη θα είναι η κοινή τους ζωή. Μια δεύτερη άσκηση, που σου προτείνω για να διαπιστώσεις μόνος σου πόσο θετικός είσαι στα αλήθεια είναι να  γίνεις παρατηρητής του εαυτού σου. Άκου τον για ένα 24ωρο. Πόσες αρνητικές λέξεις χρησιμοποιείς. Πιθανό να τρομάξεις. Τι ύφος έχεις όταν μιλάς σε κάποιον, ποιος ο τόνος της φωνής σου, τι σκέψεις κάνεις όταν είσαι μόνος σου. Πόσο χαμογελάς αληθινά. Πώς κάνεις τους γύρω σου να αισθάνονται. Αφού το κάνεις αυτό, θα διαπιστώσεις πόση δουλειά χρειάζεσαι για να γίνεις πιο θετικός.

Σκοπός μας είναι να παγιωθεί μια απλή και βαθιά πεποίθηση. "Δεν έχω κανένα πρόβλημα." Όταν γίνει αυτό, θα έχεις ξεκινήσει να βλέπεις τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Καλή επιτυχία.. !! Καλή αρχή σε έναν διαφορετικό, πολύ όμορφο τρόπο σκέψης και ζωής. 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR