counter

Για να ζεις ευτυχισμένος, οφείλεις να σε κάνεις ο ίδιος...

 Για να ζεις ευτυχισμένος, οφείλεις να σε κάνεις ο ίδιος...
Για να ζεις ευτυχισμένος, οφείλεις να σε κάνεις ο ίδιος...

"Κάθε άνθρωπος είναι τόσο χαρούμενος, όσο του επιτρέπει το μυαλό του.” Αβραάμ Λίνκολν. Πόσο σοφά λόγια. Η ζωή είναι πανέμορφη, το λέω και το ξαναλέω. Εγώ, είμαι ένα ανήσυχο άτομο, έψαχνα πάντα για περαιτέρω απαντήσεις. Δεν μπόρεσα ποτέ να συμβιβαστώ σε κάτι που δεν μου έβγαζε όραμα. Όταν έχανα τον προσανατολισμό μου, αφηνόμουν στο σώμα μου. Άλλοτε πονούσε, άλλοτε χόρευε, άλλοτε χαιρόταν και άλλοτε έκλαιγε. Το άκουγα και μάθαινα από αυτό. Όλα τα ζούσα, έντονα, με πάθος. Ήταν κομμάτι από το ποια είμαι. Απολάμβανα τη κάθε περίοδο με ότι εμπεριείχε. Ήμουν εγώ. Εγώ και οι αποφάσεις μου.

Αυτά, με έφεραν στο σήμερα μου. Ένα σήμερα που αγαπώ. Τι έχω αποκομίσει μέχρι σήμερα; Η ζωή θέλει τόλμη. Η ίδια η ζωή, με έμαθε να μην παίρνω αποφάσεις όταν πονώ. Όταν νιώθεις πόνο, νιώσε τον, απόλαυσέ τον μέχρι να τον έχεις αγκαλιάσει, συγχωρήσει, αγαπήσει, γιατί διαφορετικά θα μιλάει συνεχώς η αντίδραση. Είναι με μαθηματική ακρίβεια η λάθος απόφαση, αν έχεις επιτρέψει στον πόνο να σου δώσει κατεύθυνση. Χωρίς να το έχεις καταλάβει, διανύεις έναν δρόμο που σε οδηγεί σε πόνο πάλι και αυτό γιατί από πόνο ξεκίνησες. Είναι πολύ σημαντικό ποια είναι η αφετηρία μας, όταν ξεκινάμε κάτι νέο. Η βολή, λέει, απέδειξε ότι είσαι ικανός, τώρα. Στην ουσία, όμως, θες να αποδείξεις στον εαυτό σου πρωτίστως και μετά και στους άλλους ότι είσαι η αλλαγή που θεωρητικά νομίζεις, μα αν σε άλλαξε ο πόνος, σε άλλαξε απότομα και μιλάει ο φόβος, άρα δεν είσαι η αλλαγή που νομίζεις.

Είσαι η εκδίκηση του εαυτού σου, εκείνη τη περίοδο. Η αλλαγή όταν έρχεται, έρχεται αθόρυβα με εσένα δυνατό, θέλει χρόνο και καταλαβαίνεις πότε είσαι έτοιμος όταν πια δεν επιθυμείς άλλο να αποδείξεις. Είσαι εσύ η δύναμη. Για να έρθει, χρειάζεσαι έναν οδηγό. Ποιος θες να είναι; Ψυχολογία, αυτογνωσία, γιόγκα, εσύ αποφάσισε, αλλά αποφάσισε. Βρες, τον οδηγό σου, για να σε βελτιώσεις, για να μπορείς να διαβάζεις πίσω από τις λέξεις, πίσω από τις φορεσιές, πίσω από τις μάσκες. Σήμερα, σου προτείνω απλά, να σε νιώσεις, να σε ακούσεις, ίσως να σε αγκαλιάσεις και να μην σε αυτομαστιγώνεις άλλο.

Μια πολύ σημαντική αρχή είναι να είσαι ευγνώμων και φιλικός. Να αναζητάς πάντα τα θετικά σε όποια κατάσταση και να αποδέχεσαι τα γεγονότα ως έχουν, όχι όπως θα ήθελες να είναι, αλλά όπως είναι πραγματικά. Αφού τα αποδεχτείς κοίταξε πώς μπορείς να βοηθηθείς και να βοηθήσεις. Ο κόσμος δεν είναι τέλειος, ούτε και εσύ. Μην ψάχνεις την τελειότητα, προσάρμοσε την τελειότητα στα μέτρα σου. Να χαμογελάς όσο πιο συχνά μπορείς και να συμβάλλεις στον κόσμο γύρω σου. Να ζεις στο παρόν, γιατί αυτό έχεις. Να συνεχίσεις να μαθαίνεις, μην σταματάς ποτέ να μαθαίνεις.

Η μάθηση είναι η αντιγήρανσή σου. Αν αυτά τα ακολουθήσεις και παράλληλα πιστέψεις, σου μιλώ από τα βάθη της καρδιάς μου, θα ανθίζεις κάθε μέρα, μέχρι που μια μέρα θα νιώσεις να πεις ευχαριστώ εμπόδια, ήσασταν η πρόοδος και η εξέλιξη της ζωή μου… Σας ευχαριστώ, τώρα έμαθα, τώρα αγαπώ, δεν σας χρειάζομαι άλλο… 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR